szalejące koty
Mam problem z młodymi kotami (około 8 miesięcy), które niestety nie zostały w ogóle wychowane przez właścicielkę i szaleją po całym domu niszcząc po kolei wszystko co się da. Czy jest jakiś sposób żeby je uspokoić? może jakiś preparat na uspokojenie...?? pomocy!!!
Dodam od razu, że to jest kocurek i kotka. Kocur został jakiś czas temu wykastrowany.
Przeciez to jest normalne zachowanie młodych kotów. Na jakie uspokojenie? Na uspokojenie to radzę schować lub zabezpieczyć wszystko, co jest kruche i "niszczalne", a sobie jakąś herbatkę z melisy. Bo to jest twój problem, a nie kotów. Trzeba było dwa pluszaki kupić. Koty z tego wyrastają i wieka szkoda.
Jagoda35, może już masz drapak i inne gadżety, ale jeśli nie, to spraw im jakiś fajny drapaczek, może tunel szeleszczący
Albo pokombinuj konstrukcje z pudeł kartonowych?
Jak moje były młodsze i jeszcze na etapie "dogadywania się", połączyłam ze sobą dwa wielkie kartonowe pudła, z różnych stron wycięłam otworki, tak żeby miały możliwość wejścia w kilku miejscach - zabawa świetna : :
Do tego zabawa z wędką - koty się wyszaleją i może trochę energii z nich zejdzie.
Albo pokombinuj konstrukcje z pudeł kartonowych?
Jak moje były młodsze i jeszcze na etapie "dogadywania się", połączyłam ze sobą dwa wielkie kartonowe pudła, z różnych stron wycięłam otworki, tak żeby miały możliwość wejścia w kilku miejscach - zabawa świetna : :
Do tego zabawa z wędką - koty się wyszaleją i może trochę energii z nich zejdzie.
Ja mam dwa oszołomy , 3letnią wysterylizowana i młodą 8 miesięczną wariatkę. Miałam to samo - szlenstwa, bitki (ale dla zabawy), łubudubu od 4 nad ranem. Tez szukałam "lekarstwa" na ich szlenstwa nocno poranne, gdyz mój facet dostawał szału.
Az w koncu wzięłam małego oszołoma na sterylkę. Przez 4 dni był swiety spokój. Teraz jest2 tydzień po .. i szaleją.. ale dwieczorem. w nocy SPOKÓJ
Az w koncu wzięłam małego oszołoma na sterylkę. Przez 4 dni był swiety spokój. Teraz jest2 tydzień po .. i szaleją.. ale dwieczorem. w nocy SPOKÓJ
-
- Informacje
-