Witam,
Mam pytanie o szczepienie małego kociaka.
Wzięłam dwumiesięcznego kocurka ze schroniska. Był zaszczepiony 13/11/2014 szczepionką PUREVAX RCPch Merial.
Z tego co się orientuję ta szczepionka nie zawiera w sobie szczepionki na białaczkę.
Dostałam zalecenie, że szczepienie należy powtórzyć 28/11/2014.
Kotek będzie kotem wychodzącym i zależy mi, aby również był zaszczepiony na białaczkę (niestety kiedyś kotka zachorowała mi na białaczkę i nie chciałabym nigdy, aby ta sytuacja się powtórzyła).
Moje pytanie czy to szczepienie, które będę robiła kociakowi 28/11/2014 można zrobić Purevax Felv (czyli z białaczką) czy kociak jest za mały?
Dodam że kociak w schronisku był od 13 listopada, a do mnie trafił dwa dni później.
W schronisku powiedziano mi, że kotek jest dziki. Znalazłam u niego dwa kleszcze (wykręciłam je).
Czy są jakieś przeciwskazania do szczepienia razem z białaczką?
Proszę o pilną odpowiedź.
Panie Jarku zależy mi na Pana opinii.
Szczepienie małego kociaka
można spokojnie mu podać ta szczepionkę po minimum tygodniowym czasie od wzięcia go ze schroniska. A bedzie wychodzącym kotem?
ale jak to chcesz zastosować ? Trzeba aby obejrzał je lekarz potem odrobaczył i decyzja czy można je szczepić i na co.
-
- Informacje
-