Sterylizacja i nowy kotek w domu

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
elitka
Kontakt:

07 października 2008, 19:37

Witam!

Mam problem, juz chcieliśmy przeprowadzic wkoncu sterylizacji naszej rocznej Elitki, a okazało się że przyjaciel zrobił nam niespodzianke i w ndz przywiezie nam małego kotka-brytyjskiego (od dawna o nim marzylismy)...
Teraz nie wiemy czy lepiej przeprowadzic ta sterylizacje przed przyjazdem małego kotka czy po jakims dluzszym czasie?
Ehhh...juz sami nie wiemy, kazdy cos innego mowi;/

Z góry dzieki za odp :)
Kropka 2310
Kontakt:

07 października 2008, 21:03

Ja bym wstrzymała o tydzień (co najmniej) przyjazd nowego, małego lokatora i wysterylizowała koteczkę. Mimo wszystko jest to dość poważna operacja brzuszna, więc obecność żywiołowego, jak się domyślam brytyjczyka, mogłaby przeszkodzić w rekonwalescencji Elitki. Gdyby jednak terminu przyjazdu przyjaciela z kotkiem nie dało sie przełożyć, sterylizację odłożyłabym na później, gdyż chyba nie ma już teraz wielkiego znaczenia, kiedy się ją zrobi. Ja swoją poddałam zabiegowi w wieku 8 miesięcy i kilku dni.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
elitka
Kontakt:

08 października 2008, 08:48

Dziękuje ślicznie za odpowiedz :wink:
Niestety przyjazdu maluszka nie da się raczej opóźnić i będziemy musieli rzeczywiście poczekać...najgorsze jest to że nasza Elitka dość często ma ruję i razem z nią przeżywamy ją mocno;//
Juz dawno mielismy ja wysterylizowac, ale zawsze cos stanelo na przeszkodzie; jej choroby, choroby lekarza...ehhh
No ale nie ma innego wyjścia, miejmy nadzieje że ruja nie pojawi sie za szyko :wink:
ODPOWIEDZ
  • Informacje