hehe no faktycznie maluszek nie ma co:)
a to zdjecie w czapeczce- no przeslodkie:)
Droga Ato, jak zajrzysz, i znajdziesz chwile, objsnij mi prosze na prywatnym jak uzywac i odczytywac lakmusowe papierki:) pozdrawiam Ciebie i Wszystkich
Fotki Waszych pupili.
- wspolpraca
A proszę jeszcze jedno w czapie.
Mnie się podoba okrutnie Twój rudzielec Też wygląda na ciciusia-dzidziusia z gatunku olbrzymków.
Podobają mi też takie jak Twój, czy moja Tosia, ale srebrne. Ale kocham te co mam. Mam dwoje dzieci, ale to koty wołam "dzieciaczki"
Mnie się podoba okrutnie Twój rudzielec Też wygląda na ciciusia-dzidziusia z gatunku olbrzymków.
Podobają mi też takie jak Twój, czy moja Tosia, ale srebrne. Ale kocham te co mam. Mam dwoje dzieci, ale to koty wołam "dzieciaczki"
Esme pisze:słodki śpioszek - maluszek - wielkoludek Fotka w czapeczce zabija
Ja też na swoje mówię "moje dzieci", albo "moje dzidzie", szczególnie na rudzielca, bo jak sie tak rozłoży to wygląda jak duża dzidzia i mozna go zjeść. Mam jednego syna, który własnie wybył do AMW w Gdyni, wiec jest w domu gosciem, a z kociaczkami nie jest mi smutno. Najbardziej zachwycam się Norwegami i MCO, ale kocham te co mam, bo tez są sliczne i słodkie
ale dostalam supe rpaski, odczytuja wszystko, nie trzeba moczu lapac- leukocyty, erytrocyty, bilirubine i wszystko wszystko inne z ph lacznie. mysle ze juz nie potrzebuje wyjasnien bo tu jest ladny czytnik wiec odwoluje prosbe o pomoc:)
trzymajcie kciuki zeby Kici ladne siuski wyszly
trzymajcie kciuki zeby Kici ladne siuski wyszly
Aniu, wiedziałam, że sobie poradzisz Tylko, że Ty chyba masz paski testowe do moczu, a nie papierki lakmusowe. Te ostatnie służą tylko do pomiaru pH, natomiast na paskach testowych jest sporo innych parametrów. Przestrzegam Cię jednak przed traktowaniem badania moczu za pomocą tych pasków jako w pełni miarodajnego. Tak naprawdę bierze się z tego pH, ciężar właściwy, ewentualnie cukier, ale już ilość erytrocytów i leukocytów powinna być liczona w osadzie. Czasem takie bzdury wychodzą z czytnika pasków, że w głowie się nie mieści. A dlaczego piszesz, że nie musisz już łapać moczu? Żeby użyć czy to papierek lakmusowy, czy testowy musisz mieć złapany czyściutki mocz, bez żwirkowych zanieczyszczeń. Dokładnie tak jak do badania w laboratorium
Cały czas zaglądam Aniu, tylko nie zawsze mam czas pisać. Podziwiam szczerze futrzaste, które pojawiają się w tym wątku, bo absolutnie wszystkie są wspaniałe, wyjątkowe i bardzo kochane. Zawsze jednak niezwykle się wzruszam kiedy widzę nowe fotki Jusi i Dyzia. Cudne są te kociaste i zawsze takie pełne życia . A Dyzio wciąż gnębi tą swoją biedną siostrzyczkę- co za rozbisurmanione chłopaczysko
-
- Informacje
-