Witam..
Przygarnęłam małą kotkę i nie wiem kiedy ona zacznie sama pić z miseczki? Na razie daje jej mleko z butelki, ale ona w ogóle nie pije wody.. Czy to żle?
Kiedy małe kotki piją same?
Nie dawaj mleka krowiego - może być biegunka. Są specjalne mleka dla kociąt, np. Klara. Z wodą nie wiem, jak jest - niech ktoś bardziej doświadczony się wypowie, ale na pewno kotka musi mieć stały dostęp do wody. Musisz też dawać coś do jedzenia, jakąś karmę dla kociąt. W jakim wieku jest kotka?
ona ma miesiac..i nie robi kupki od 3 dni.. nie wiem co mam robic.. nie wiedzialam ze male koty to tak duzo problemow.. naprawde jestem troche zalamana.. nie wiem czy dam sobie rade.. czy duze koty tez sa takie absorbujace? Czy jest meczace zajmowanie sie nimi? Jest duzo problemow? troche sie boje..
kotek miesiac to straszny maluszek
powinnas przede wszystkim jechac z nim do weta,
niech obejrzy czy zdrowy, doradzi jak i czym karmic
a nie robienie kupki to nie zarty
moze bedzie jakiegos specjalnego mleka wymagal
nie wiem czy nie palne glupstwa ale gdzies czytalam ze kocica lize maluchy pod ogonem stymulujac je do kupki wlasnie
moze sprobuj kociaczka pomasowac lekko po odbycie lol
powinnas przede wszystkim jechac z nim do weta,
niech obejrzy czy zdrowy, doradzi jak i czym karmic
a nie robienie kupki to nie zarty
moze bedzie jakiegos specjalnego mleka wymagal
nie wiem czy nie palne glupstwa ale gdzies czytalam ze kocica lize maluchy pod ogonem stymulujac je do kupki wlasnie
moze sprobuj kociaczka pomasowac lekko po odbycie lol
juz dzwonilam do weta i powiedzial ze jak sie bawi i je to chyba ok... ale jutro z nia tam ide.. wiec zobaczymy:) A mam jescze pytanie.. Czy przy kocie da sie rano wyspac? Czy one zawsze rano mialcza.. bo moja mala strasznie rano mialczy.. a ja sie boje ze juz nigdy sie nie wyspie:) Czy jak dorastaja to dluzej spia?
narzei sie nie wyspisz;) maluchy sa bardzo rozbrykane, ale z czasem iwekszosc sie ladnie wpasowuje w rytm zycia wlascicieli. zwlaszcza jak sie z nim torche pobawisz wieczorem, zmeczysz go, to powinien grzecznie pojsc spac. choc male bywa uparte.
radze Ci te zjechac z nim do weta. zimno dzisiaj wiec go czyms opatul troszke:) naprawde nie ma co zwlekac, kotek powinien codziennie robic kupke. nie czekaj do jutra, jedz i zadaj te i inne pytania,a potem daj znac jak bylo.
koty bierze sie w opieke jak maja 3 miesiace, wiec to naprawde koci dzidzius i nie ma co ryzykowac jego zdrowia.
zakladam ze jestes odpowiedzialna osoba skoro tu piszesz i sie martwisz, wiec nie daj sie zbywac, ze jutro czy za tydzien//
powodzenia
radze Ci te zjechac z nim do weta. zimno dzisiaj wiec go czyms opatul troszke:) naprawde nie ma co zwlekac, kotek powinien codziennie robic kupke. nie czekaj do jutra, jedz i zadaj te i inne pytania,a potem daj znac jak bylo.
koty bierze sie w opieke jak maja 3 miesiace, wiec to naprawde koci dzidzius i nie ma co ryzykowac jego zdrowia.
zakladam ze jestes odpowiedzialna osoba skoro tu piszesz i sie martwisz, wiec nie daj sie zbywac, ze jutro czy za tydzien//
powodzenia
Miesieczny kociak to niemowle kocie. Placze rano, bo jest glodna. Takie malenstwa jedza 6-7 razy na dobe czyli co 3-4 godziny. Wytrzymaja przerwe nocna okolo 6 godzin, jezeli przez reszte doby beba jadly co 3 godziny. Nie wyprozni sie samo.Musi byc pobudzane cieplym, mokrym wacikiem w okolicazh odbytu, tak jak to robi jezykiem kocia mama. musi miec tez masowany brzuszek. Mozna, a nawet trzeba zaczac wprowadzac staly pokarm. Najlatwiej i najbezpieczniej zaczac od Gerbera, ale tylko i wylacznie gerber naturalnie prosty czyli samo mieso bez jarzyn. Sa 2 rodzaje indyk i kurczak, malutki sloiczek cena ok. 3 zl. Wejdz na forum Miau tam w kocim ABC sa dokladne instukcje opieki nad takim malenstwem. www.miau.pl
Hej.. Bylam u lekarza i wszystko ok.. Odrobaczylam kicie !!!! I wiadomosc dnia... Moj kotek zrobil kupke:) Lekarz powiedzial ze po tym jak byla porzucona moze miec poprostu troche rozstrojony organizm... Okazalo sie ze ma okolo 1,5 miesiaca... Ale coraz lepiej spi i je:) Dziekuje za porady:)
-
- Informacje
-