Potrzebna pomoc

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

pimpas

16 maja 2009, 18:16

Hej.. To znow ja.. Bylam z moja mala kotka( 6 tygodniowa) u weterynarza i pytalam sie dlaczego moja kicia robi kupke tylko co okolo 3 dni.. on powiedzial mi ze to nic powaznego.. zbadal kicie i powiedzial ze jest zdrowa.. Ale mnie troche martwi to ze ona nie robi kupy.. tylko siusiu... i ma troche wiekszy brzuszek...:( Masuje jej brzusio.. Je tylko kurczaka i mleczko dla kociat i wode.. Czy sa jakies sposoby zeby jej pomoc?
blues

16 maja 2009, 23:10

Kot robi qupala codziennie, takie maleństwo raczej 2x dziennie.Trzy dni to raczej nie jest prawidłowo.Wejdź na xxxxxxxxxx, tam co chwilę mają na odchowaniu takie maleństwa i naprawdę olbrzymie doświadczenie, poza tym odpowiedź i pomoc uzyskasz natychmiast.Jest tez lista dobrtch wetów z całej Polski.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

17 maja 2009, 21:38

pilnie niech jeszcze inny lekarz obejrzy brzuszek kota jeszcze raz . Jest to rzeczywiscie trochę za rzadko oddawany kał przez nią . Przede wszystkim jeszcze jedno jak robi kupę czy ona jest normalna czy bardzo twarda.
pimpas

17 maja 2009, 22:57

kupka jest zbita, ale nie jest twarda.. ma brazowy kolor... wydaje mi sie ze to normalna kupa. ale nie wiem bo to moja pierwsza kicia... A czy sa jakies metody domowe zeby jej pomoc Panie doktorze?
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

19 maja 2009, 17:23

można robić ciepłe okłady na brzuszek i delikatnie masować brzuszek. Ale dobrze byłoby aby lekarz się wypowiedział czy zwierzę ma problemy z wypróżnianiem jelit. To przy typowym badaniu palpacyjnym brzucha już można stwierdzić.
ODPOWIEDZ
  • Informacje