Witam.
Spodziewam się nowego członka rodziny, kociaka Perskiego,
a dowiedzałam się że wybierając się do weterynarza, należy przynieść kota w transporterze.
Nie mam pojęcia jaki transporter byłby najbardziej odpowiedni,
czy lepsze są transportery plastikowe, czy te torby proponowawe na allegro podam linki ; )
torba.
http://www.allegro.pl/item800523682_tor ... nge_s.html
plastikowy t.
http://www.allegro.pl/item795239707_tra ... 5_mix.html
I mam jeszcze pytanie.
Czy podczas podróży kotek do takiego transporera może się załatwić bo nie mam naj mniejszego pojęcia ; P
Bardzo proszę o odpowiedź ; D
Odpowiedni transporter dla kota
Ostatnio zmieniony 19 listopada 2009, 14:23 przez raindbow, łącznie zmieniany 1 raz.
A który jest lepszy ? te plastikowe, czy te torby. ?
Pozdrawiem MAgda
Pozdrawiem MAgda
Ja osobiście mam transportery plastikowe. Dla persa musisz kupić dosyć duży, bo ten najmniejszy będzie na pewno za mały.
Transporter jest funkcjonalny z tego względu, że jeśli kotkowi zdarzy się zanieczyścić to bez problemu transporter rozłożysz i umyjesz. Może być problem jeśli do weta miałabyś chodzić piechotą, bo transporter sam trochę waży + waga kota i jest nieporęczny. Na długie dystansy odpada. Wtedy torba będzie wygodniejsza.
Sama przymierzam się do zakupu takiej torby transportowej Zobacz na allegro, mi bardzo podobają się torby Muscat i Zolux
Transporter jest funkcjonalny z tego względu, że jeśli kotkowi zdarzy się zanieczyścić to bez problemu transporter rozłożysz i umyjesz. Może być problem jeśli do weta miałabyś chodzić piechotą, bo transporter sam trochę waży + waga kota i jest nieporęczny. Na długie dystansy odpada. Wtedy torba będzie wygodniejsza.
Sama przymierzam się do zakupu takiej torby transportowej Zobacz na allegro, mi bardzo podobają się torby Muscat i Zolux
Właśnie oglądałam te torby Śliczne są i funkcjonalne, ze względu na tą wyjowaną część na której siedzi zwierzaczek Bo co do weta to opcja samochód bo jest tam dość spory kawałek, takżę spacer odpada.
Raczej potrzebuje transportera na długie dystanse i chyba wybiore ten plastikowy, może polecacie jakieś konkretne firmy?.
Tylko jaki rozmiar wybrać ?
34cm/50cm/30cm,
CZy większy ? No bo to wkońcu Pers a z tego co zaobserwowałam u znajomej to jej Kocisko Jest ogromne . TAka słodka kulka Futerka
A po kastracji ponoć się jeszcze powiekszją to prawda ?
POzdrawiam M.
Raczej potrzebuje transportera na długie dystanse i chyba wybiore ten plastikowy, może polecacie jakieś konkretne firmy?.
Tylko jaki rozmiar wybrać ?
34cm/50cm/30cm,
CZy większy ? No bo to wkońcu Pers a z tego co zaobserwowałam u znajomej to jej Kocisko Jest ogromne . TAka słodka kulka Futerka
A po kastracji ponoć się jeszcze powiekszją to prawda ?
POzdrawiam M.
Ja dla mojego persa mam właśnie takiej wielkości i jest ok, a kocisko jest naprawdę spore Mój jest z firmy Savic.raindbow pisze:Tylko jaki rozmiar wybrać ? 34cm/50cm/30cm, CZy większy ?
Natomiast dla kotów "normalnych" rozmiarów mam jeszcze transporter Ferplast model Atlas. Oba spełniają swoje zadanie i jestem zadowolona (koty mniej)
A czy w długości 2 cm mniej czyli 48 cm. może być ? CZy to jakaś duża różnica dla kota?
Pilne!!
Pilne!!
Ostatnio kupowałem transporter i też długo się zastanawiałem co kupić. W końcu stwierdziłem, że najlepszym wyjściem jest wysoki transporter, w którym kot może spokojnie usiąść, położyć się i obrócić. Wybrałem w końcu transporter wiklinowy (coś takiego jak na zdjęciu na tej aukcji: http://allegro.pl/item830395543_kosz_ko ... orter.html) i jestem zadowolony. Wiozłem kota pociągiem przez pół Polski :) Nie wspominając już, że po sciągnięciu kraty kosz robi za legowisko.
Polecam oglądnąć takie kosze w lokalnych sklepach zoologicznych, i jeżeli się zdecydujesz to wybierz takiego co się wydaje najsolidniejszy (one są ręcznie robione, także sztuka sztuce nie równa). Jeżeli jesteś z Wrocławia to takie kosze mają np. w sklepie zoologicznym w Pasażu Grunwaldzkim.
Pozdrawiam :)
Polecam oglądnąć takie kosze w lokalnych sklepach zoologicznych, i jeżeli się zdecydujesz to wybierz takiego co się wydaje najsolidniejszy (one są ręcznie robione, także sztuka sztuce nie równa). Jeżeli jesteś z Wrocławia to takie kosze mają np. w sklepie zoologicznym w Pasażu Grunwaldzkim.
Pozdrawiam :)
Wiesz, w moim środowisku te transportery mają nie najlepszą opinie.
Raczej chciałam kupić coś bezpiecznego gdzie mogłabym kota przewieść w samochodzie. i raczej te plastikowe transportery można przypiąć pasami a wiklinowego nie ;P .
Ps. a co z wielkością tego transportera ? (wiem upierdliwa jestem )
Raczej chciałam kupić coś bezpiecznego gdzie mogłabym kota przewieść w samochodzie. i raczej te plastikowe transportery można przypiąć pasami a wiklinowego nie ;P .
Ps. a co z wielkością tego transportera ? (wiem upierdliwa jestem )
Tzn? Wiozłem kota pociągiem, wiozłem samochodem nic negatywnego nie zauważyłem.raindbow pisze:Wiesz, w moim środowisku te transportery mają nie najlepszą opinie.
A jak koniecznie chesz mieć plastikowy to kup Pet Cargo Cabrio - on jest dobrych wymiarów, ciut za niski ale da sie przeboleć.
mojej koleżance kot uciekł z tego transportera (ale gdzecznie szedł za nią do weta ) i ogólnie szybko się psują wyłazi ta wiklina :.
Dlatego mowilem - zalezy od wykoanania. Dobrzez zrobiony kosz wiklinowy jest niezezniszczaly przy normlanym uzytkowaniu. A co do ucieczki z transportera - jak kot ucieknie z tego transportera co ja mam to pozostaje tylko klatka stalowa, bo zadna plastikowa lepiej napewno go nie utrzyma.raindbow pisze:mojej koleżance kot uciekł z tego transportera (ale gdzecznie szedł za nią do weta ) i ogólnie szybko się psują wyłazi ta wiklina :.
Tez gdzies slyszalem ze komus z takiego kot uciekl - prawdpodobnie byl kiepsko zrobiony. Z porzadnie wykonanego koszo-transporter kot nie ucieknie chodzby nie wiem jak chcial.
A z plastikowych jak pisalem - obejrzyj sobie Pet Cargo Cabrio.
NO! z ceną troszkę pzresadziłeś bo pomiędzy 30 zł a 150zł jest jakaś różnica. .
.M.
.M.
W sumie przez ostatnie 3 dni mój kot spędził 12 godzin w plastikowym transporterze. Musi być dość duży. Ceny od 100 do nawet 300 zł. Nie polecam tych tańszych, szybko się psują, coś się łamie. Jak kupić to raz i porządnie.
-
- Informacje
-