darmowa kastracja/sterylizacja

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
gasparo

09 lutego 2010, 10:39

Bardzo proszę o informację o takich możliwościach w Krakowie lub okolicach.
Nie chodzi o mnie, lecz o znajomych, którzy przygarnęli dwa kocięta (kotka z sąsiedztwa się okociła, więc wzięli dwa maluchy, żeby nie trafiły na ulicę). Nie do końca jednak wszystko przemyśleli. Wzięli kotkę i kocurka. Maluchy mają sie dobrze, mają teraz po 5 miesięcy, no i dotarło do nich, że za chwilę mogą mieć problem z przychówkiem, a nie stać ich na kastrację obu kociaków.
Czy ktoś nie wie może o jakiejś akcji darmowej kastracji kotów w Krakowie lub okolicach? Gdzie można dzwonić i pytać?
Ja nie mogę im pomóc, bo sama w poniedziałek będę kastrować swojego kocurka. Ale martwię się, że zaniedbają to z braku finansów i za chwilę będzie problem z przychówkiem, i to z rodzeństwa.
vivinn

09 lutego 2010, 11:44

Darmowa sterylizacja to niejedyne wyjście.
Rzeczywiście Twoi znajomi nie przemyśleli wszystkiego, ale teraz muszą coś z tym problemem zrobić. Bo co się stanie jeżeli Kraków nie ma zapewnionych funduszy na takie 'nadliczbowe' kastracje (pewnie ma, ale to pieniądze przeznaczone na kastracje bezdomnych zwierząt)?
Jeżeli nie stać ich na dwie sterylki od razu, to niech wykastrują chociaż jedno z rodzeństwa - kocury są kastrowane z reguły taniej, ale w przypadku, kiedy sterylkę kocicy odłożą na później, muszą mieć pewność, że kocur nie zdążył pokryć kotki.
Niech dzwonią po klinikach i gabinetach, może któryś lekarz zgodzi się na zapłatę w ratach.
Awatar użytkownika
CherChate

09 lutego 2010, 16:29

a wiadomo coś może o rabatach czy czymś takim? mam 3 kotki i wszystkie w tym samym wieku maja rujke czy dostalabym jakas znizkę?
ODPOWIEDZ
  • Informacje