strasznie gryzacy kot

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

luna87

06 grudnia 2010, 09:44

Witam, do 3 miesiecy mam kotka w domku, obecnie koczy Ona juz 5 miesiecy. Problem w tym ze strasznie MNIE gryzie. Rano potrafi przysjc o 5 i zaczc mi podgryzac nos lub policzki. Jak ja odepchne to wraca z taka zloscia i sie doslownie rzuca na mnie i gryzie jeszcze mocniej co popadnie - rece, nogi, twarz, najgorsze jest to ze potrafi sie takze na sama twarez rzucic. Mojego faceta nie smie tknac. Moze to dlatego ze on to potrafi na nia warknac, ryknac, wziasc za przyslowiowe fraki, tak za kark, wyniesc z pokoju, nakrzyczec prosto w pyszczek, odstawic i znbowu nakrzyczec... wiem ze to chwilami brzmi i wyglada brutalnie ale dzieki temu jego sie slucha a mnie?? A mnie terroryzuje doslownie. Nie wiem co mam juz poczac. Probowealam sposobow meza ale ona chyba mnie nie szanuje i nie czuje respektu... co powinnam zrobic? :(
Awatar użytkownika
Furia i Afera

06 grudnia 2010, 09:53

Może spróbuj, tak jak kocia mama, złapać ją za karczek i delikatnie przycisnąć do ziemi trzymając przez chwilę. Do tego głośno powiedz "nie wolno" i przez kilka minut po tym ignoruj ją. Wtedy może zorientuje się, ze nie chcesz się z nią bawić.
Nie będzie łatwo, więc życzę cierpliwości :)
luna87

06 grudnia 2010, 09:59

Hmm sprobuje, bo moj maz to bierze ja wlasnie z karczek i podnosi w powietrze podtrzymujac jednoczesnie. Ona wtedy sie mocno stroszy ale jakos tym sposobem jest pozniej grzeczna przez jakas godzinke bo chyba wie ze zrobila cos zle, szczegolnie jak sie rzuczi na telewizor LCD bo cos tam tam w filmie sie poruszylo - no masakra :D Czy takie zachowabnie jej przejdzie po steryzlizacji lub w ogole z wiekiem?
asiarysia

06 grudnia 2010, 10:22

Niezła ta Wasza kicia :shock: Cały "smaczek" posiadania kota :lol: Myślę ,ze przejdzie jej z wiekiem :roll:
Własnie sobie wyobrażam, jak rzuca się na telewizor :lol: No i to jej nastroszone futerko....mniam. Ja bym wycałowała to cudo :D Ciekawe,co będzie jak w domu pojawi się choinka ( przwiduję,ze min raz dziennie będzie przewrócona :lol: )
Luna, wklej jej zdjęcie, proszę! Czy nie ma przypadkiem na imię Bestia?
Awatar użytkownika
Furia i Afera

06 grudnia 2010, 10:41

Luna87 możne jej przejdzie z wiekiem (jak przewiduje Asia Rysia) :) U nas Afera była troszkę agresorem domowym, bo Furia to anioł nie kot :) ale Aferze po sterylizacji (nie od razu) przeszło jej, pozostało natomiast głośne zachowanie i miauczeniem zaznaczanie obecności w każdym pokoju :D A może doskonałym rozwiązaniem byłoby towarzystwo w postaci drugiego kociaka? Przemyślcie to, bo dwa koty chowają się o niebo lepiej i spokojniej :)
Dołączam się do prośby Asi o fotkę :)
luna87

06 grudnia 2010, 15:43

Hihih no w tym miesiacu wybieramy sie a steryzlizacje kici. W koncu konczy juz ponad 6 miesiecy :) Oczywiscie to tylko niektore wybryki naszego terrorysty :) Na porzadku dziennym sa mega szybkie ucieczki z szynka z kanapki :D Pdbywa sie to tak : Je sobie czlowiek kanapke, druga lezy spokojnie na talerzu na stole az tu nagle Ziiiiiiuuuuu na stole kot, w pysku hap szyneczka, i ziiiiiiuuuuu nie ma kota i szynki :D Oczywiscie odbywa sie to w tempie ok 2 sekund.. Takze u mnie domownicy pilnuja swoich sniadan jak oka w glowie :D . Zalaczam foto kici :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dbc ... d4f5a.html

i

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d72 ... 32709.html

Bo nie widzialam tutaj opcji dodawania zdjec, no chyba ze cos przeoczylam :D
asiarysia

06 grudnia 2010, 16:21

Kicia przecudna, wielkooka :shock: Nie wygląda na taką.."cholerę" :lol: Uwielbiam koty kradnące żywność ! To słodkie !
A dodawanie zdjęć jest b.proste( to jedna z metod): Na swoim fotosiku klikasz prawym przyciskiem myszki na zdjeciu kotka. Wybierasz: kopiuj adres obrazka, następnie w czasie pisania wypowiedzi na forum klikasz img i wklejasz ten adres miedzy dwoma"img"
Namieszałam? :oops:
zoltazaba

06 grudnia 2010, 19:05

To ja tak bardziej praktycznie :P

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Furia i Afera

06 grudnia 2010, 19:13

Asia i Justyna, ależ zgrana parę tworzycie ;) teoretyk z praktykiem - nic dodać nic ująć :)
Kicia śliczniutka i coś mi się wydaje, ze jest dość dużo przesady o tych jej wybrakach, bo ona na aniołka mi wygląda :)
asiarysia

06 grudnia 2010, 20:35

Wiecie co? Ta niegrzeczna kicia jest łudząco podobna do Elzy! Umaszczenie, ryjek, kolor...skóra zdjęta :shock:
zoltazaba

07 grudnia 2010, 09:04

Asiu, ja tam widzę różnice
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Furia i Afera

07 grudnia 2010, 09:28

Justyna ma racje - Elza ma całkiem inny wyraz pyszczka i cudowne pręgi :)
asiarysia

08 grudnia 2010, 15:38

Ble, ble, ble, pogadałyście sobie ( obie przeciwko mnie :cry: , nieładnie!) A własnie, ze sa podobne :P I już :P
Awatar użytkownika
Furia i Afera

08 grudnia 2010, 15:42

Asia :) Ty złośnico wstrętna ;) nie są podobne :P
ODPOWIEDZ
  • Informacje