Dziwne smaki kota

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

arturzarski

01 listopada 2006, 11:11

Witam,
Szanowni grupowicze - mój kot (brytyjczyk) bardzo lubi podpijać przygotowana wodę do akwarium. Jako również akwarysta bardzo często szykuje wode czy to do dolania czy to do podmiany - stosuję do spreparowania wody preparatu Tetry - Aqua Safe (http://www.krakvet.pl/product_info.php?products_id=5451)
Moje pytanie jest takie - czy nic kociakowi nie będzie jesli będzię tę wode podpijał - wg mnie nie bo przecież w tym żyją bardziej delikatne organizmy, ale wole się upewnić wśród specjalistów)

Dziękuje za pomoc
Pozdrawiam
Artur Żarski
http://arturzarski.pl
arturzarski

03 listopada 2006, 11:57

No dobrze ale co innego woda a co innego preparaty :)

Pozdrawiam
Artur Żarski
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

06 listopada 2006, 08:42

poczytaj dokładnie ulotki czy nie pisze czy nie są trujące. Ale ogólna zasada to przy tak dużych rozcieńczeniach rzeczywiście nie działaja one toksycznie, choć nie można zapominać o zjawisku kumulacji niektórych związków. A niektóre związki dla ryb są toksyczne.
malwina
Kontakt:

11 stycznia 2007, 20:45

Moze troche nie na temat, ale odnosnie smakow kota.
Oto lista ulubionych smakolykow , mojej swietej pamieci kotki:
- cukier prosto z cukierniczki
- paczki
- lody smietankowe
- chipsy
- kruche ciasto

Czy wasze kotki tez przepadaja za slodyczami? Wiem ze to nie zdrowe dla kotka, tak jak i dla czlowieka, ale raz na jakis czas nikomu nie zaszkodzi:PPP
Awatar użytkownika
Amika

11 stycznia 2007, 21:00

Moja Tusia lubiła cukierki Michałki. Ja trzymałam w palcach a ona lizała, jak trafił się kawałak orzecha to go wypluwała :P :P i dalej lizała. Tusia i Zuzia uwielbiały lody.
DamaKier
Kontakt:

13 stycznia 2007, 18:54

Kotom nie dajemy słodyczy. Weźcie pod uwagę wagę człowieka i kota oraz to, ze kot jest mięsożercą a człowiek wszystkożercą. Nie byłabym taka pewna, czy te słodkości kotu nie zaszkodzą- nawet raz na jakiś czas :roll:
Awatar użytkownika
Amika

16 stycznia 2007, 09:13

DamaKier pisze:Kotom nie dajemy słodyczy........
.... Nie byłabym taka pewna, czy te słodkości kotu nie zaszkodzą- nawet raz na jakiś czas :roll:
I trochę wcześniej:
DamaKier pisze:Jogurty owocowe, to moje pożerają tylko wzorkiem, bo jak im dam to się przekonują, że nie zrobiły dobrego interesu i nie warto było takie maślane oczka robić A serek wiejski to owszem, jak jeszcze dodam do niego więcej jogurtu naturalnego to niebo w gębie Lody tez jak najbardziej, nie pogardzą nawet owocowymi :roll:
Droga Aniu i kto z nas nie daje kotom słodyczy :lol: :lol:
DamaKier
Kontakt:

22 stycznia 2007, 00:10

To, że moje koty lubią lody, nie oznacza, że takowe im podaję, bo to z pewnością nie jest odpowiednie jedzenie dla kotów, z czego zdaję sobie sprawę.
ODPOWIEDZ
  • Informacje