Witam,
Szanowni grupowicze - mój kot (brytyjczyk) bardzo lubi podpijać przygotowana wodę do akwarium. Jako również akwarysta bardzo często szykuje wode czy to do dolania czy to do podmiany - stosuję do spreparowania wody preparatu Tetry - Aqua Safe (http://www.krakvet.pl/product_info.php?products_id=5451)
Moje pytanie jest takie - czy nic kociakowi nie będzie jesli będzię tę wode podpijał - wg mnie nie bo przecież w tym żyją bardziej delikatne organizmy, ale wole się upewnić wśród specjalistów)
Dziękuje za pomoc
Pozdrawiam
Artur Żarski
http://arturzarski.pl
Dziwne smaki kota
-
No dobrze ale co innego woda a co innego preparaty
Pozdrawiam
Artur Żarski
Pozdrawiam
Artur Żarski
poczytaj dokładnie ulotki czy nie pisze czy nie są trujące. Ale ogólna zasada to przy tak dużych rozcieńczeniach rzeczywiście nie działaja one toksycznie, choć nie można zapominać o zjawisku kumulacji niektórych związków. A niektóre związki dla ryb są toksyczne.
Moze troche nie na temat, ale odnosnie smakow kota.
Oto lista ulubionych smakolykow , mojej swietej pamieci kotki:
- cukier prosto z cukierniczki
- paczki
- lody smietankowe
- chipsy
- kruche ciasto
Czy wasze kotki tez przepadaja za slodyczami? Wiem ze to nie zdrowe dla kotka, tak jak i dla czlowieka, ale raz na jakis czas nikomu nie zaszkodzi:PPP
Oto lista ulubionych smakolykow , mojej swietej pamieci kotki:
- cukier prosto z cukierniczki
- paczki
- lody smietankowe
- chipsy
- kruche ciasto
Czy wasze kotki tez przepadaja za slodyczami? Wiem ze to nie zdrowe dla kotka, tak jak i dla czlowieka, ale raz na jakis czas nikomu nie zaszkodzi:PPP
Kotom nie dajemy słodyczy. Weźcie pod uwagę wagę człowieka i kota oraz to, ze kot jest mięsożercą a człowiek wszystkożercą. Nie byłabym taka pewna, czy te słodkości kotu nie zaszkodzą- nawet raz na jakiś czas
I trochę wcześniej:DamaKier pisze:Kotom nie dajemy słodyczy........
.... Nie byłabym taka pewna, czy te słodkości kotu nie zaszkodzą- nawet raz na jakiś czas
Droga Aniu i kto z nas nie daje kotom słodyczyDamaKier pisze:Jogurty owocowe, to moje pożerają tylko wzorkiem, bo jak im dam to się przekonują, że nie zrobiły dobrego interesu i nie warto było takie maślane oczka robić A serek wiejski to owszem, jak jeszcze dodam do niego więcej jogurtu naturalnego to niebo w gębie Lody tez jak najbardziej, nie pogardzą nawet owocowymi
To, że moje koty lubią lody, nie oznacza, że takowe im podaję, bo to z pewnością nie jest odpowiednie jedzenie dla kotów, z czego zdaję sobie sprawę.
-
- Informacje
-