U mojej kociastej takie zachowanie to 100% objaw, że coś nie smakuje. Czasem moja kicia robi to z takim zapałem, że mam wodę z miski porozlewaną wszędzie dookoła , miska wypchnięta z podkładki:lol:
I to czasem ta sama karma jest zjedzona, ale resztka jest już ble i zostaje "zakopana" Jak coś jest ewidentnie mało atrakcyjne to zostaje powąchane i od razu skopane.
I dodam, że nie tylko moja obecna kota tak robi, poprzednia stosowała ten sam manewr.
"Zakopywanie" chrupek
Mój też to robi Zawsze zanim zacznie pić to rozchlapuje, a po skończeniu zagrzebuje. Na niezadowolonego raczej nie wygląda Według mnie można to odczytać tak: "na razie dość, ale jeszcze tu wrócę, więc nie wolno ruszać". Przy jedzonku czasem też tak robi, ale za chwilę znowu wcina, więc chyba mu jednak smakujenelson pisze:Mój "zakopuje "wodę.
Zawsze, inaczej się nie napije.
Też mu nie smakuje
Ata ma racje. Wyglada na to że kot chce powiedziec" teraz nie jestem głodny ale wrócę tu, wiec sobie to zakopię". Gorzej jak kot totalnie "oleje" jedzenie i nie wyslili sie nawet na gest zakopania. Przynajmniej moja tak robi. Jak "zakopie" to za jakis czas wroci i zje. Gorzej jak wcale sie nie zainteresuje jedzeniem.
-
mój zakopuje kazdy rodzaj chrupek. Tylko mokre jest jadalne
-
- Informacje
-