Ma ktoś? Hoduje?
Zapraszam do rozmowy na temat tych gryzoni.
Ja zastanawiam się nad kupnem jednego osobnika , samicy .
Szczur
Ja mam w domu aktualnie 3 paskudy. Jeśli chcesz zaopiekować się szczurem, to na pewno nie jedym, gdyż są to zwierzeta stadne, min 2 TEJ SAMEJ płci
mój syn miał dwie dziewczynki, miały ok 2 lat, od trzech tygodni ja się nimi opiekuje i dwa dni temu jedna odeszła, ta druga jest smutna. dużo śpi. zastanawiam się, czy powinnam jej kupić drugą do towarzystwa, ale jak druga będzie młoda, to czy ta jej nie zamęczy. A poza tym, to będe skazana stale na szczurki - a nie jest to mój pomysł na życie. ta jest urocza, słodziutka, ale mnie jedna wystarczy. Mam teraz problem. syn wyjechała na ponad rok i mam zadanie. Nie wiem co robić
-
A ja mam aż 8 szczurów
I po pierwsze,szczurów lepiej w zoologu nie kupować,bo kupuje się wtedy choroby i nieznane geny,a później fortunę wydaje na leczenie.Jak już kupić,to tylko takie z prawdziwej hodowli(nie mówię tu o pseudo-hodowlach w domu... )
Ale są przecież adopcje na szczurzych forach
zoja29,może po prostu zaadoptuj jej koleżankę w tym samym wieku?
I po pierwsze,szczurów lepiej w zoologu nie kupować,bo kupuje się wtedy choroby i nieznane geny,a później fortunę wydaje na leczenie.Jak już kupić,to tylko takie z prawdziwej hodowli(nie mówię tu o pseudo-hodowlach w domu... )
Ale są przecież adopcje na szczurzych forach
zoja29,może po prostu zaadoptuj jej koleżankę w tym samym wieku?
-
Zapraszam xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxcommeta pisze:A kto zna godne polecenia hodowle, z których można nabyć szczurki?
Hodowli jest zaledwie kilka(tych porządnych,zrzeszonych w związku,nie pseudo,których są setki),bo szczurki to nie żaden wielki interes,tylko bardziej chęć uzyskania jak najlepszych genów przez hodowców i naprawienie tego,że przez tyle lat krzyżowało się szczury niewiadomego pochodzenia,tylko dlatego,że miały ładne kolorki...
Z hodowli dostaje się szczura z rodowodem,a nie tylko metryczka urodzenia(pseudohodowle),lub co najgorsze,rachunkiem z zoologa...
Jak ktoś chce dowiedzieć się czegoś więcej o szczurach,to zapraszam na jedno z tych for
-
No i wycięli adresy stronek...
Ale wystarczy w goglach wpisać "szczurze forum"
Ale wystarczy w goglach wpisać "szczurze forum"
ja mam dwa szczurki z hodowli xxxxxx Szczurki piękne, mądre, zdrowe. Mają około roku Szczurki są super inteligentnymi zwierzętami, przyzwyczajają się i można je uczyć sporo rzeczy
Samą hodowlę również polecam bo znają się na rzeczy, odpowiadają na Twoje pytania itp.
Samą hodowlę również polecam bo znają się na rzeczy, odpowiadają na Twoje pytania itp.
-
- Informacje
-