chomik
Mam chomika dżungarskiego (niecałe 1,5 raku). Czasam,i jak cos robi piszczy krotkotrwale,a jak zasypia mi na rekach ma przerywajace drgawki. Na codzień zachowuje sie normalnie.
1,5 roku dla chomika jeszcze małego to nie młodość. Może jest przeziębiony? Boli go coś? Jest blisko okna? Na zimnej podłodze? xxxxxxxxxxxxxxx wstąp i poszukaj lub zapytaj. Oni się znają.
Stał na podłodze dokładniej na dywanie ale nie przy oknie. I chyba go nic nie boli przynajmiej nic po nim nie widać.
ja poszedłbym z nim do lekarza sam posiadam takiego chomika i mój chomik a jest to trzeci chomik tej rasy nigdy tak nie robił. 1.5 roku dla tego chomika to nie jest młodość , ale też nie jakś wielka starość. Moje przeciętnie żyły 2-3 lata.
Chomik może być przeziębiony od przeciągów i przegrzania. Mój też się przeziębił miał drgawki, a na rękach spał godzinami bo ledwo co się ruszał. Najlepiej włóż do klatki skarpetkę i jak on na nią wejdzie to przykryj go drugą połową skarpetki. Jeżeli przestanie jeść i pić będziesz musiała to robić mu na przymus. U mnie z chomikiem było tak samo. Najlepiej do idź do weta on poda dla chomika antybiotyk. Mojemu chomiczkowi też podawał ale było za późno zmarł.
i jak tam wasze chomiczki?? jak znoszą upały? może macie jakieś rady jak sobie radzić w taką pogodę??
-
- Informacje
-