Moja papuga ma bardzo krotkie lotki na skrzydlach (sa wszystkie) wyglada tak jakby jej stare piora wszystkie wypadly a teraz rosna nowe...
reszte pior paputa ma, jej zachowanie jest normalne procz tego ze ciezko jej latac..
jest mloda (ma jeszcze czarne oczka)..
co to moze byc??
papuga falista i skrzydła
prawdopodobnie zwierze naturalnie się pierzy i wymienia min. lotki.
-
bo mnie nastraszyli że to franc. pierzenie...
ale ona ma te piórka,ino malutkie (jakby jeszcze nie urosły)
ogon ma normalny...
aczkolwiek daję jej jakieś max 2 miesiące--> oczka ma całe czarne,falki zaczynają się od woskówki no i ma spooooro puchu....
Paputka skacze,wspina się,czyści piórka,kupki ok,je normalnie aczkolwiek postawiłam jej na podłodze klatki okryty karmniczek (jak w klatce mam) coby sobie bida podjadła. Dziś podam jajko
Pozdrawiam,
Madziula
ale ona ma te piórka,ino malutkie (jakby jeszcze nie urosły)
ogon ma normalny...
aczkolwiek daję jej jakieś max 2 miesiące--> oczka ma całe czarne,falki zaczynają się od woskówki no i ma spooooro puchu....
Paputka skacze,wspina się,czyści piórka,kupki ok,je normalnie aczkolwiek postawiłam jej na podłodze klatki okryty karmniczek (jak w klatce mam) coby sobie bida podjadła. Dziś podam jajko
Pozdrawiam,
Madziula
Zwykle papugi w trakcie pierzenia wymieniają pióra na zmianę z lewego i prawego skrzydła tak, aby cały czas mieć możliwość latania. Ale zdarzają się również takie przypadki, kiedy papuga zrzuca wszystkie lotki z jednego skrzydła praktycznie jednocześnie.
ale w niewoli jeszcze u papug nie latających ten schemat pierzenia może być całkiem inny.
-
Ha! dziś zauważyłam ,że maluchowi urosły te piórka! już wystają spod tych małych
kurczaczki jak mu szybko rosną
dziekuje za wsparcie
kurczaczki jak mu szybko rosną
dziekuje za wsparcie
-
- Informacje
-