królik - wypadające futro
Może to przez dietę królika? Nie można go karmić żadnymi mieszankami tylko granulatami. Najlepiej siano + zielenina i warzywa. To najzdrowsza opcja. Jeśli Twój królik się nie drapie to prawdopodobnie chodzi głównie o zmianę żywności. Natomiast jeśli zaczyna się drapać to może mieć pasożyty.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moje króliczki obecnie bardzo mocno linieją .Sądzę ,że to na zmianę pory roku.Profilaktycznie podaję siemię lniane i wyczesuje moje piękności ,a przede wszystkim nie panikuję :)
Wszystko zależy od tego jak to wygląda. jeśli są to naprawdę spore, łyse placki i do tego zmieniona chorobowo skóra, to na pewno jest jakiś problem dermatologiczny. Natomiast króliki mogą linieć nawet cały rok i są okresy, w których znacząco przerzedza się im futro, zwłaszcza w wybranych partiach ciała. Jak coś nas niepokoi, zawsze warto wybrać się do weterynarza
.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
-
- Informacje
-