Ile kosztowały wasze króliki?
Ile kosztowały wasze króliki? ile wazą w tej chwili (około)? i w jakim są wieku? (nie logujcie się piszcie jako gość tak jak ja nikt nie chce podawać ceny swego królika mój np. kosztował 26zł i czy ta cena was ne dziwi ?
Trochę dziwi... Wszystkie króliki, które widziałam kosztowały około 50 zł, najtańszy był po 30 zł, ale w juz dosc podeszłym wieku...
-
- Kontakt:
Mojego Torenia kupiłam za 40 zł, ale to było 6 lat temu. Waży teraz ok 1,5 kg, ale dokładnie (aż wstyd sie przyznać) nie wiem.
-
Psotka kupiona 2 lata temu kosztowała ok. 40zł i waży obecnie 2,5kg (baran miniaturowy), Dymek kupiony 1,5 roku temu kosztował 30zł i waży 1,5kg, Czort wiek 1,5roku waga 1,7kg, Kropka wiek nieznany waga 3kg (krzyżówka lwa z angorą) - te dwa ostatnie były przygarnięte.
Rozmawiałam z różnymi sprzedawcami i wiem, że im starszy królik tym jego cena jest niższa.
Rozmawiałam z różnymi sprzedawcami i wiem, że im starszy królik tym jego cena jest niższa.
Ja swojego królika kupiłam za 90 złoty. Wazy około 1,4 (miniaturka)
Mam go już jakieś 3 lata.
Mam go już jakieś 3 lata.
Moja ( wtedy 2-miesięczna) króliczka kosztowała 40 zł, kupiłam ją w sklepie zoologicznym razem z dokumentami dotyczącymi jej rodowodu, nazwą hodowli i jej numerem. Miała zrobiony tatuaż w uchu potwierdzający pochodzenie, jednak teraz z perspektywy czasu wiem, że te dokumenty były nic nie warte. Deklarowani rodzice ważyli: samiec - 980 dag, samica 1110dag a mój króliczek "miniaturka" dorósł do 3kg. Kiedy poszłam zapytać dlaczego on tak rośnie, powiedziano mi,że za dużo je (skrupulatnie przestrzegałam diety i ilości ruchu) i ma za dużą klatkę ( 70 x 50 x38 )???
Czy ktoś miał podobne doświadczenia?
Czy rzeczywiście wielkość klatki mogła mieć tutaj jakieś znaczenie?
Czy ktoś miał podobne doświadczenia?
Czy rzeczywiście wielkość klatki mogła mieć tutaj jakieś znaczenie?
Ja nie wiem ile ój kosztował bo go na świeta dostałam teraz waży 1,25kg. Jest to królik miniaturowey belgijski
-
Kupiłam mojš Whiskerinie za 4dychy i czego tu sie wstydzić?A waży napewno mało z 0,5kilo i już nie ronie ale grubas z niej
Wcale. Króliczki znacznie lepiej jest adoptować- w ten sposób ratuje się zycie uszastemu. A niestety jest ich sporo do adopcji, małych, dużych... czekają w schroniskach i domach tymczasowych. Najczęściej sa to ofiary wakacji, albo nieudane, niechciane prezenty...
-
ja mojego kupilem 3 lata temu za 75zł wazy 2,5kg nie jest duzy ani gruby
-
- Informacje
-