Co lepsze dlachomika??
ja trzymam swojego w klatce i ma się dobrze. Trochę śmieci ale przynajmniej ma lepszy kontakt z domownikami, zdrowotnie nie ma różnicy , kiedyś używałem akwarium i stwierdzam , że zwierze czuje się lepiej w klatce i większa z niego frajda, go on też "zaczepia" ludzi , którzy koło niego przechodzą.
Nie wiem co jest napisane na ten temat w podręcznikach ale moje chomiki zupełnie dobrze się czuły w temperaturze pokojowej. Jak było im zimno to zagrzebywały się w ściółce albo zaszywały w domku. Oczywiście trzeba unikać przeciągów i bezpośredniej bliskości kaloryfera. W naturze poniżej 6oC chomik zapada w sen zimowy, powyżej 37-38oC w sen letni, ale domowych chomików to nie dotyczy.
dzięki za dobre rady...
Lepsze duże akwarium niż mała klatka. W akwarium można zainstalować dodatkowe sprzęty do wspinania (choćby gałęzie), jeśli chomik to lubi.
jeśli akwarium to naprawdę wysokie bo ja mam chomika w akwarium i raz uciekł. dwa dni biegał po domu za meblami ale dorwałam tą łobuziarę w łazience. ma naimię Czarnula bo jest cała czarna, ale była siwa od kurzu .ona ma już jakieś dobre 3 lata.
-
- Informacje
-