SCZUREK

Porady dotyczące żywienia i pielęgnacji pozostałych zwierzaków (m.in. papugi, chomiki, świnki morskie, kanarki itp...)

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Lidziuniaa

31 sierpnia 2007, 15:56

mój szczurek od dwóch dni nic nie je nie pije,nie potrafi chodzić,jest strasznie osłabiony,lek. weter.nie potrafi powiedzieć co mu jest?na brzuszku ma jakąś narośl,i wydaje mi się że ma za długie zęby,ma ok.3lat
Awatar użytkownika
Katia80

16 września 2007, 14:41

Lidziu, czy nadal szczurek ma takie objawy?
Miałam kiedyś myszoskoczka, który umarł z powodu nowotworu na brzuszku. Kiedy się pojawił, jakoś udało się go usunąć (klinika dla małych zwierząt), potem robiłam w domu zastrzyki, przemywałam ranę rumiankiem. Niestety, po 2 miesiącach narośl odnowiła się, nie zdążyłam pojechać do lekarza :(
A u mojej świnki morskiej miałam problem z za dużymi ząbkami, które dzień przed śmiercią po prostu jej się ułamały :(
Nie wiem, skąd jesteś, ale może gdzieś w pobliżu znajdziesz klinikę, gdzie specjalizują się w małych zwierzętach: gryzoniach, gadach.
Mam nadzieję, że jeszcze nie jest za późno i szczurka uda się przywrócić do zdrowia!
ODPOWIEDZ
  • Informacje