Witam, mam 6 miesiecznego złówia wodno-ladowego i niiewiem czy to jest samiec czy samica moze mi ktos powiedziec jak to sprawdzic??
a drugie- moje pytanie moj zolw ma miekka skorupe co robic?
Żółw samiec czy samica??
Samice mają krótsze i grubsze ogonki oraz krótsze pazurki od samców, samce odwrotnie niż samiczki. Jeżeli żółwik mam miękką skorupkę to poleciłabym dodawać kostkę specjalnego wapienka do wody i witaminy w kroplach również do wody. Jeżeli mimo to dalej skorupka będzie w złym stanie to wizyta u weta specjalisty od gadzich stworzeń
Tak tylko informacyjnie-młody żółw ma miękką skorupkę i to jest normalne nic nie trzeba z tym robić poza odpowiednią dietą-ślimaczki wodne i lądowe wstężyki oraz żarówka UVB na wyspą TaTarcia, nie martw się za pół roku będzie miał twardy karapaksik pozdrawiamKW pisze: Jeżeli mimo to dalej skorupka będzie w złym stanie to wizyta u weta specjalisty od gadzich stworzeń
Od siebie chciałem jeszcze dodać, żeby uważać na sprzedawców którzy określają płec u kapselków.
-
- Informacje
-