Chomik pielęgnacja
a było o tym , ja miałem w sumie 3 chomiki dźungarskie ( oczywiście nie naraz). Nigdy ich nie kąpałem. Ale gdyby się wytarzał w czymś , albo miał tak brudno w klatce , że cały by się wytarzał i cuchną np. moczem to należałoby pomyśleć o jego toalecie.
nikt tego nie powie, należałoby to słyszeć. Na wszelki wypadek niech osłucha go lekarz, można samemu przyłożyć ucho do klatki piersiowej jeśli coś będzie słychać poza oddechem do lekarza.
-
Może po prostu mu się coś śni.Kasia96 pisze:Mój chomik piszczy podczas snu i przez krótki czas po wyciągnięciu z klatki.Co mu dolega?? Czy jest to jakaś choroba??
-
Wypada od czasu do czasu chyba zadbać o jego higienę. Zwłaszcza jak ktoś długo nie zmieniał mu ściółki... Jeśli chodzi o piski to często pojawiają się gdy chomik dopiero co pojawił się w naszym domu, w obcym miejscu. Z niektórymi moimi tez tak było. Po tygodniu chyba się już przyzwyczaiły i żaden nie piszczał.
-
- Informacje
-