Hodowla żółwi
Chciałbym zacząć hodować żółwia wodnego ale potrzebuje pomocy ze strony osób, które znają się na tym. POMOCY Z góry dzięx
Sorki za pomyłkę, bo źle napisałem i chcę żółwia lądowego i żółw stepowy przypadł mi do gustu. chciałbym wiedzieć coś na temat:
-lamp potrzebnych do tego terrarium
-jakie potrzebne jest do tego terrarium podłoże
-czym karmić żółwia lądowego
I jeszcze oczywiście ile to wszystko kosztuje (przynajmniej mniej więcej), a jak znacie jeszcze jakieś fajne gatunki żółwi lądowych i nie najtrudniejszych do utrzymania to piszcie. Z góry dzięx
-lamp potrzebnych do tego terrarium
-jakie potrzebne jest do tego terrarium podłoże
-czym karmić żółwia lądowego
I jeszcze oczywiście ile to wszystko kosztuje (przynajmniej mniej więcej), a jak znacie jeszcze jakieś fajne gatunki żółwi lądowych i nie najtrudniejszych do utrzymania to piszcie. Z góry dzięx
a jeśli chodzi o żółwie wodne to tak za bardzo mi nie przypadły mi do gustu bo słyszałem że podobno trzeba im codzienne zmieniać wodę bo strasznie paskudzą. No chyba że się mylę to odpiszcie i podajcie mi te dobre strony hodowania żółwia wodnego
a co do żółwia wodnego to spodobał mi się żółw czerwonolicy i mam parę pytań:
1.Czy potrzebny jest jakiś filtr do wody (w jakiej mniej więcej cenie)
2.Czym się żywi
3.Czy powinien mieć więcej wody do pływania czy więcej miejsca do
przesiadywania
4.Czy powinien mieć głęboko
5.Czy potrzebne są jakieś żarówki do jego hodowania ( w jakiej miej więcej
cenie)
Z góry dzięx
1.Czy potrzebny jest jakiś filtr do wody (w jakiej mniej więcej cenie)
2.Czym się żywi
3.Czy powinien mieć więcej wody do pływania czy więcej miejsca do
przesiadywania
4.Czy powinien mieć głęboko
5.Czy potrzebne są jakieś żarówki do jego hodowania ( w jakiej miej więcej
cenie)
Z góry dzięx
dzieki wielkie
Mam pytanie:
Jakie żarówki potrzebuje żółw wodny do życia, bo jak byłem w sklepie to nie koleś załamał ich ceną ??? Czy żółw ten potrzebuje koniecznie żarówki UVB + do tego żarówkę, która daje światło dzienne, czy tylko jedną z nich??? Z góry dzięx za odpowiedź
Jakie żarówki potrzebuje żółw wodny do życia, bo jak byłem w sklepie to nie koleś załamał ich ceną ??? Czy żółw ten potrzebuje koniecznie żarówki UVB + do tego żarówkę, która daje światło dzienne, czy tylko jedną z nich??? Z góry dzięx za odpowiedź
Specjalistycznych świetlówek dających promieniowanie UVB nie da się niczym zastąpić. Promienie UVB są niezbędne do syntetyzowania witaminy D3, więc jeśli chcesz, aby Twój żółw (czy inny gad) prawidłowo się rozwijał (nie miał krzywicy) powinieneś ją zamontować. Oprócz tego nad częścią lądową musisz zamontować chociażby zwykłą żarówkę emitującą ciepło (pamiętaj, że jest to zwierzę zmiennocieplne).
czy żółw żółtolicy (wodny) może mieszkać w akwaterrarrium z taką małą żabką do akwarii czy on ją mógłby zaatakować???
z góry dzięx!!
z góry dzięx!!
-
- Informacje
-