Jak najbardziej,moje psy dostają różne mieszanki ziołowe przez cały rok.
Trzeba oczyścic jelita,złogi i odpady przemiany materii i po problemie.
Royal Canin uczula !!!!!!
Czy takie zioła mogą uczulić? Czy można je stosować u psa z podejrzeniem alergii pokarmowej na wołowinę (diagnoza na podstawie wywiadu) podczas karmienia karmą Royal dla alergików?Robert A. pisze:Nie mam na mysli zioła (mieszanki)które załatwiaja sprawę oczyszczenia psiego organizmu wzmocnią sierść,skórę,jelita,wątrobę , nerki,trzustkę-żadnych środków przeczyszczających wszystko naturalne
Co by mi pan polecił? Jakie mieszanki?
Takie zioła są po to aby wyleczyć z alergii,a nie uczulić.Na ogólnym forum nie polecam ziół,nie chcę aby ktoś nie umiejętnie podawał zioła i miał do mnie pretensję.Z ziołami tak jak z lekami chemicznymi nie ma żartów,łatwo przedawkować.
Hmmm, tego nie wiedziałam, że można przedawkować...Robert A. pisze:Takie zioła są po to aby wyleczyć z alergii,a nie uczulić.Na ogólnym forum nie polecam ziół,nie chcę aby ktoś nie umiejętnie podawał zioła i miał do mnie pretensję.Z ziołami tak jak z lekami chemicznymi nie ma żartów,łatwo przedawkować.
Właśnie o tym myślę, chociaż nasz weterynarz zaleca przedłużenie karmienia do 2-3 miesięcy RoyalemRobert A. pisze:Jak zakończysz podawanie Royal Cannin dla alergików pomyśl o Trovecie dla alergików.
Pies je go 3 tygodnie, perspektywa dawania mu przez kolejne tygodnie Royala mnie przeraża (m.in. ze względu na konserwanty).
I teraz mam dylemat, co robić dalej? Karma działa, wet postawił dobrą diagnozę... Może lepiej zalecić się do jego wskazówek?
Co będzie jak kupię trovet i znowu zacznie się drapanie itp? Wtedy 3 tygodnie diety pójdą na marne...
A jeżeli chodzi o zioła, bardzo mnie zainteresował ten temat, ale bałabym się ich stosować, żeby nie zaszkodzić ...
Jeśli ktoś zna się na ziołach dla psów to nie ma obaw,są w stanie pokonacwiele schorzeń bez skutków ubocznych(w przeciwieństwie do leków syntetycznych które zawsze zostawiają złe ślady w organiżmie psa)
Co do Trovetu jeśli nie masz przekonania to nie zmieniaj-chciałem dobrze
Co do Trovetu jeśli nie masz przekonania to nie zmieniaj-chciałem dobrze
Wiem, że chciał Pan dobrze i bardzo dziękuję za zainteresowanie moją sprawą
Skład trovetu odpowiada mi bardziej niż skład royala, tylko mam obawy, czy organizm psa go zaakceptuje...
Objawy alergii pokarmowej u mojego psa sprowadzały się do drapania głównie okolic pyszczka, pocierania nosem o przedmioty, dywan itp i do saneczkowania. Teraz, po 3 tyg stosowania royala widać różnicę, chociaż świąd czasami występuje ale w mniejszym natężeniu. Wytrzymam jeszcze przynajmniej 3 tyg na Royalu, zobaczę czy świąd ustąpi całkowicie.
Skład trovetu odpowiada mi bardziej niż skład royala, tylko mam obawy, czy organizm psa go zaakceptuje...
Objawy alergii pokarmowej u mojego psa sprowadzały się do drapania głównie okolic pyszczka, pocierania nosem o przedmioty, dywan itp i do saneczkowania. Teraz, po 3 tyg stosowania royala widać różnicę, chociaż świąd czasami występuje ale w mniejszym natężeniu. Wytrzymam jeszcze przynajmniej 3 tyg na Royalu, zobaczę czy świąd ustąpi całkowicie.
-
- Informacje
-