Witam mam pewne pytanie związane z żywieniem suczki podczas ciązy .
Moja sunia dotychczas jest karmiona Acaną Lamb&Apple , ale nie mam pojęcia na jaką jej zmienić w późniejszych fazach ciązy . Czy Acana w wersji dla szczeniaków będzie dobra ? Czy może spróbować z inna marką ?
Karma dla suczki w ciazy ?
Animonda ma dobrej jakości pokarm mokry w puszkach,natomiast jeśli puszki to tylko linie junior(ze względu na większą ilość % tłuszczu i białka)
Co do karm suchych nie polecam Acany(nie pasuje mi w składzie rozmaryn który użyyty jest do konserwowania a także jako dodatek ziołowy do karmy),natomiast polecam TOTW,idealnie nadaje się dla suk szczennych a takze dla szczeniaków oczywiście w póżniejszej fazie.
Dobrze by było abyś podawała suce kwasy omega 3 ale pochodzenia rybnego(kwasy omega 3 pochodzenia roślinnego są dużo słabiej przyswajalne przez psy) np w kapsułkach,(zapobiegają ewentualnym stanom zapalnym,pomagaja w idealnym rozwoju psychicznym u szceniaków,a także ograniczają komórki nowotworowe)dodatkowo wzmocnią sukę po porodzie.
Co do karm suchych nie polecam Acany(nie pasuje mi w składzie rozmaryn który użyyty jest do konserwowania a także jako dodatek ziołowy do karmy),natomiast polecam TOTW,idealnie nadaje się dla suk szczennych a takze dla szczeniaków oczywiście w póżniejszej fazie.
Dobrze by było abyś podawała suce kwasy omega 3 ale pochodzenia rybnego(kwasy omega 3 pochodzenia roślinnego są dużo słabiej przyswajalne przez psy) np w kapsułkach,(zapobiegają ewentualnym stanom zapalnym,pomagaja w idealnym rozwoju psychicznym u szceniaków,a także ograniczają komórki nowotworowe)dodatkowo wzmocnią sukę po porodzie.
-
a ile suczka waży? Mi weterynarz mówiła, że takich 'leków' można dawać połowę dawki dla człowieka, sunia waży 30kg (zwróciła tylko uwagę żeby nie było w takich preparatach wit A i E bo można przedawkować). Prawda to?
Żeby był jakikolwiek skutek pozytywny tego preparatu trzeba podawać minimum 6 tygodni non stop po 4 kapsułki dziennie zakładając ,że jest to czysty kwas omega 3 bez dodatkowych witamin(większość jest właśnie takich)Coogie pisze:Tu znowu ja Pomęczę was troszkę tymi pytaniami
Kupiłam tabletki dla suczki niestety nie z firmy Gal tylko nieco innej . Ile razy w tygodniu podawac suczce taką kapsułkę ?
Jeśli na opakowaniu masz wypisane dodatkowe witaminy to napisz jakie i ile ?
-
- Informacje
-