Kiełbasa dla psa.

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
Robert A.

19 sierpnia 2011, 19:13

amstaff ARY pisze:Robert A. i Alto śliczne macie pieski.
Sprawdzę w sklepie czy mają chrząstki.
Poszukam Nutra Gold Breeders Bag w dużych sklepach zoologicznych.
Masz coś na priv a,co do piesków to wzajemnie :)
Awatar użytkownika
amstaff ARY

19 sierpnia 2011, 21:27

ania05 Wiem że karma może mu nie smakować ale można pomieszać ze starą. Najpierw poszukam w sklepach a potem jak nie znajdę to przez Internet.
Awatar użytkownika
amstaff ARY

19 sierpnia 2011, 21:31

tak wyglądał kiedyś
Obrazek
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2011, 16:57 przez amstaff ARY, łącznie zmieniany 5 razy.
dorota m

19 sierpnia 2011, 21:49

Odjazdowy :)
Awatar użytkownika
amstaff ARY

19 sierpnia 2011, 22:35

Już o tym wspominałam. Co myślicie o kabanosach (gryzakach) dla psa.
Ja mam poniższe. (brązowe, białe i czerwone ).

Obrazek
czarno_czerwona

19 sierpnia 2011, 23:17

Według mnie nie najwyższej jakości trzymam się zasady że kolorowe nie jest zrowe :D . poprostu dużo w tym chemii a poco psu kabanosy we wszelakich kolorach tęczy te kolory to dla zachęty własciciela. Na opakowaniach nie pisza zbytnio składu no i golnie nie lubie takich wynalazków:)
Awatar użytkownika
amstaff ARY

19 sierpnia 2011, 23:32

Brązowe są ze skórą wołową, a białe wieprzową. Czyli te dwa są bez środków barwiących.Na tym zdjęciu jest szary ale w rzeczywistości biały.
One są twarde więc pewnie działają w jakiś sposób czyszcząco na zęby.
Awatar użytkownika
dobbinka

19 sierpnia 2011, 23:45

Mogę tylko odpowiedzieć porównując z kocimi kabanoskami, których używam do przemycania tabletek Stachowi. Uważam, ze podawanie tego w niedużej ilości od czasu do czasu nie zrobi zwierzakowi krzywdy. Ni dajmy sie zwariować, również w sklepach weterynaryjnych można je kupić. a kolory dają zapewne barwniki spożywcze, których sami zjadamy masę, nie są szkodliwe.
Chefrenek

20 sierpnia 2011, 07:51

Dziwne, że jak ktoś powie zielone to Ary na to czerwone. Tak jakbyś za każdym razem, na siłę chciała podkreślić, że masz rację i inne opinie (w 99,9% mądrzejsze od Twoich) są błędne. Najlepsze gryzaki to gryzaki naturalne - żwacze, ucho środkowe, suszone łapki etc. a nie jakiś barwiony karton.
Awatar użytkownika
Robert A.

20 sierpnia 2011, 09:49

Chefrenek pisze:Dziwne, że jak ktoś powie zielone to Ary na to czerwone. Tak jakbyś za każdym razem, na siłę chciała podkreślić, że masz rację i inne opinie (w 99,9% mądrzejsze od Twoich) są błędne. Najlepsze gryzaki to gryzaki naturalne - żwacze, ucho środkowe, suszone łapki etc. a nie jakiś barwiony karton.
Chefrenek ma całkowitą rację,barwione wynalazki to chemia "Made In China" ,nawet jeśli pośrednik jest z Polski to i tak produkcja China :evil:
Awatar użytkownika
amstaff ARY

20 sierpnia 2011, 11:42

Chefrenek pisze:Dziwne, że jak ktoś powie zielone to Ary na to czerwone. Tak jakbyś za każdym razem, na siłę chciała podkreślić, że masz rację i inne opinie (w 99,9% mądrzejsze od Twoich) są błędne.
Zadałam pytanie i jak ktoś chce może się wypowiedzieć na ten temat. Jesteś przeciwna OK. Masz prawo.
Awatar użytkownika
amstaff ARY

20 sierpnia 2011, 16:56

Czytam wypowiedzi na temat karm. Każdy poleca ulubioną karmę swojego psa i gani Pedigree.
Ta karma sprzedawana jest w KrakVet. Czyli raczej nie jest aż taka zła skoro sprzedawana jest w takim sklepie.

http://www.krakvet.pl/karmy-podzial-fir ... 5_388.html
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2011, 21:55 przez amstaff ARY, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Alto

20 sierpnia 2011, 18:03

Sklepy wiadomo sprzedają to co schodzi, bo przecież wiadomo chcą zarobić. A że wiedza na temat karmienia psów w naszym narodzie jest niska, a reklamy huczą o twardych dowodach i innych "plusach" to społeczeństwo wybiera tą karmę myśląc że wybiera to co najlepsze.
Niewiem jaką karmę przedstawiłaś bo link nie działa, ale dlaczego nie darzymy sympatią pedigree. Gdyż zawiera przedewszystkim zboża, w tego typu karmach mięsa, a właściwie jak to określają na składzie produktów pochodzenia zwierzęcego jest około 4%. I na domiar złego posiadają pełno sztucznych substancji poprawiających smak i zapach by pies jadł tą karmę z apetytem.
Co do tych kolorowych kabanosików, to ich kolory też mi podpowiadają ze barwniki i inne sztuczne substancje miały w nich udział. Staram się też nie podawać suszonych uszu czy innych smaków z rolowanej suszonej skóry, bo chodź mają nam wmawiać ze są naturalne, te wędzone moczone są w konserwującym brązowym świństwie, a białe wybielane dużą ilością skondensowanej wody utlenionej. Zamiast tego wolę kupić suszone przełyki czy suszoną wątróbkę, albo klasyczną kość cielęcą co i przy okazji ząbki poczyści ;-)
Z domowych smaczków kiedyś piekłam wątróbkowe, szybkie, proste, a pies szaleje. Niestety potem w tyłku się panisku przewracało i na nic pozatym niechciał spojrzeć :lol:
Chefrenek

20 sierpnia 2011, 20:21

Alto pisze:Sklepy wiadomo sprzedają to co schodzi, bo przecież wiadomo chcą zarobić. A że wiedza na temat karmienia psów w naszym narodzie jest niska, a reklamy huczą o twardych dowodach i innych "plusach" to społeczeństwo wybiera tą karmę myśląc że wybiera to co najlepsze.
Niewiem jaką karmę przedstawiłaś bo link nie działa, ale dlaczego nie darzymy sympatią pedigree. Gdyż zawiera przedewszystkim zboża, w tego typu karmach mięsa, a właściwie jak to określają na składzie produktów pochodzenia zwierzęcego jest około 4%. I na domiar złego posiadają pełno sztucznych substancji poprawiających smak i zapach by pies jadł tą karmę z apetytem.
Co do tych kolorowych kabanosików, to ich kolory też mi podpowiadają ze barwniki i inne sztuczne substancje miały w nich udział. Staram się też nie podawać suszonych uszu czy innych smaków z rolowanej suszonej skóry, bo chodź mają nam wmawiać ze są naturalne, te wędzone moczone są w konserwującym brązowym świństwie, a białe wybielane dużą ilością skondensowanej wody utlenionej. Zamiast tego wolę kupić suszone przełyki czy suszoną wątróbkę, albo klasyczną kość cielęcą co i przy okazji ząbki poczyści ;-)
Z domowych smaczków kiedyś piekłam wątróbkowe, szybkie, proste, a pies szaleje. Niestety potem w tyłku się panisku przewracało i na nic pozatym niechciał spojrzeć :lol:
Przestraszyłaś mnie tą wodą utlenioną. Wiesz może jak robią białe żwacze dla alergików? :shock:
ODPOWIEDZ
  • Informacje