witam zmieniłem 15 miesięcznemu weimarowi karmę z josery na nutrę gold i niestety teraz ma od 2 czy 3 dni wodnista qupę.
zmiana trwała 10 dni (stopniowo zmiejszaliśmy starą a zwiększaliśmy nową karmę) problemy zaczeły się dopiero od momentu rozpoczęcia podawania samej nowej karmy - co robić ? czy to ustanie czy to oznaka, że karma się nie nadaje
problemy po zmianie karmy
-
to trochę dziwne, moim zdaniem jeżeli pies by nie tolerował to problemy zaczęłyby się wcześniej. Ja bym przeczekała. Ja zmieniałam z josery na nutrę nuggets i na początku psica robiła wielgaśne kupy, teraz są ładne, twarde i malutkie.
Dlaczego zmieniłeś karmę,jeśli pies nie miał żadnych sensacji.Nutra Gold to karma tzw.bytowa.Oprócz tego że pochodzi z USA,nie ma w sobie nic szczególnego.Twój wyżeł jest jeszcze podrostkiem,a więc juniora powinien jeść do 18-19 mcy,Nie wiem jaką Yoserę dostawał,bo piszesz ogólnikowo,ale jeśli pies dobrze funkcjonuje,to "po kiego grzyba zmieniać",przecież wiadomo że zaczną się sensacje,nawet wtedy kiedy przechodzi się stopniowo.Nie czekaj,tylko wróć do starej karmy,bo ja bym nie mogła tyle patrzeć jak pies się męczy.
-
- Informacje
-