labradorek
5 dni temu kupilam mojemu siostrzencowi labradorka,ma 2 miesiace ,mam pytanie-jak nauczyc go czystosci.niestety pare razy zalatwil sie w domu.
Aby nauczyć szczeniaka załatwiania się na dworze należy z nim po prostu wychodzić jak najczęściej - po przebudzeniu, po jedzeniu, po zabawie i chwalić za załatwienie się na dworze /np. smakołyk/. Jednak tak czy inaczej szczeniakowi w tym wieku na pewno zdarzy się jeszcze nabrudzić w domu - ot uroki wieku szczenięcego. Ale najważniejsze - czy wasz maluch jest już po wszystkich szczepieniach? Pewnie nie - więc na razie raczej nie powinien wychodzić z domu! Pozdrawiam i życzę wiele radości z nowego członka rodziny!
Ja mam 3 miesięcznego owczarka niemieckiego. Nauka czystości zajęła mi tylko 2 dni . Poprostu wychodź z nim co dwie, trzy godziny aby się załatwił, gdy zrobi, chwal go. Naturalnie nie wiem jeszcze kiedy chce wyjść, musisz sama pilnować aby często wychodził. Całą noc wytrzymuje
-
- Informacje
-