PróbowałAM
Mieliśmy także wolfsblut z rybą, trovet vpd i dpd, ale RC sprawdzał się lepiej w naszym przypadku.
I porównując te karmy co podpowiedziałaś - ich skład i cenę to RC nie wypada najgorzej.
Który biomill masz na myśli?
CANIDAE
Moje psy zjadły już duży worek Canidae wersja Lamb & Rice i wszystko jak na razie jest OK. Jedzą chętnie (ale faktem jest, że one nigdy nie wybrzydzają), qpy ilościowo i jakościowo bez zarzutu, zero gazów. Problemów z sierścią nie odnotowałam, ale to jak ktoś już wcześniej pisał po jednym worku może być za wcześnie na tego typu skutki uboczne. No i dużym atutem dla mnie przy dwóch dużych psach jest cena - poniżej 10 zł/kg oraz tabela dawkowania - mniejsze porcje w porównaniu do bardzo podobnej składem karmy, którą jadły wcześniej - Regal (też jagnięcina+ryż).
Również wg mnie minusem są małe granulki - duży pies po prostu je łyka zamiast gryźć, stąd ryzyko zachłyśnięcia. Karma jest dość sucha, choć to może i dobrze, że nie jest sztucznie "natłuszczana", żeby zachęcić psy do jedzenia - zawsze można zwilżyć odrobiną wody lub dodać oleju.
Trochę mnie niepokoi, że na stronie sklepu, chyba jedynego, który ją sprzedaje w Polsce, przy największym worku jest adnotacja "chwilowo niedostepny", która wisi już od tygodnia. Tego co mam wystatrczy mi jeszcze na 2-3 tygodnie i mam nadzieję, że uzupełnią braki.
Również wg mnie minusem są małe granulki - duży pies po prostu je łyka zamiast gryźć, stąd ryzyko zachłyśnięcia. Karma jest dość sucha, choć to może i dobrze, że nie jest sztucznie "natłuszczana", żeby zachęcić psy do jedzenia - zawsze można zwilżyć odrobiną wody lub dodać oleju.
Trochę mnie niepokoi, że na stronie sklepu, chyba jedynego, który ją sprzedaje w Polsce, przy największym worku jest adnotacja "chwilowo niedostepny", która wisi już od tygodnia. Tego co mam wystatrczy mi jeszcze na 2-3 tygodnie i mam nadzieję, że uzupełnią braki.
Niestety Swiat Karm bez konca podnosci cene karmy Canidae. Worek 19,9kg kosztuje juz 199zl, mimo ze cena za dolara spadla. Widze ze podnosza ceny mimo, ze karm nie ma na stanie
Szafirro pisze:Podawałam tą karmę i muszę napisać beznadzieja- pies po 2 tygodniach zaczął tracić sierść, pojawił się łupież, i oprócz tego kupy nie takie jak powinny. Oddałam pół worka sąsiadce (a właściwie jej kundelkowi) i sytuacja się po takim samym czasie powtórzyła. W tej cenie znam lepsze karmy i pod względem ceny jak i przyswajalności. Pisałam do sklepu w którym zamówiłam tą karmę ale nie raczyli odpisać czyli wiedzą że sprzedają chłam.
A która dokładnie karmę dawałaś? A wzięłaś pod uwagę alergię, np na kurczaka, która zdarzą się ostatnio bardzo często? Łupież i wypadanie sierści mogą być objawami alergii skórnej.
-
To też nie reguła, moja dokładnie gryzie każdą granulkę, nawet jeśli jest mała (Arion z łososiem) a drugi pies 8kg łyka co popadnie (1-2 chrupki zgryzie a 10 połknie...nawet jeśli są duże - dog chow'owe gwiazdki)... więc to od przyzwyczajeń psa zależy, nie od jego wielkości.moloss pisze:Również wg mnie minusem są małe granulki - duży pies po prostu je łyka zamiast gryźć, stąd ryzyko zachłyśnięcia
-
Ciekawa byłam opinii o tej karmie - moje suczydła przy stopniowej zmianie z Brita care na Canidae "sra...y" dalej niz widziały. 2 worki lamb&rice mimo ładnie brzmiącego składu pójdą dla psiaków, które dokarmiamy na ulicy - one mają "mocniesze" metabolizmy
-
Też jestem zdziwiony taką opinią a raczej reakcją pisaka na tą karmę Tak się składa, że zrobilismy sobie przerwę od MM i właśnie trafiło nam sie Canidae. Kończymy zaraz pierwszy worek i jest naprawdę nieźle. Na początku było lekkie zdziwienie Bergusia co za bubki mu wsypałem ale po kilku dniach przywyczaił się do tak małych granulek. Pies je ze smakiem, żadnych sensacji, kupki ok, sierść dałej ładna i lśniąca jak po MM
-
ja musiałam odstawić Canidae, niestety ale okropne gazy i to trwało przez pół worka
Karma jest super,zawiera bakterie probiotyczną jak serek wiejski z osm piatnica
mam nawet kod promocyjny na 8% procentowa znizkie XXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
mam nawet kod promocyjny na 8% procentowa znizkie XXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
-
- Informacje
-