Mój owczarek byl na bricie care z jagnięciną jakieś pól roku ( 2 może 3 lata temu) i bardzo mu smakowal , bardziej od zwyklego Brita z jagnięciną, ale do wybrednych też nie należy.( Chociaż ostatnio z lekka medytowal nad karmą Mera plus indyk i ziemniaki. Natomiast zakupioną od tygodnia mera plus indyk z ryżem wcina z zapałem. )
Z opisu wynika, że w najnowszym jest 40% mięsa. Smak , rzecz psiego gustu.
Brit
My też jesteśmy na Brit Care Large Breed z jagnięciną już czwarty miesiąc i polecamy spróbować. Drapanie się po kurczaku ustało (choć w składzie chyba jest jego tłuszcz, muszę jeszcze sprawdzić), trawienie w normie, sierść w dobrym stanie. Zwiększył się osad na ząbkach, ale raczej to nie wina karmy, tylko taka natura psiaka,że kamyk się odkłada i trzeba regularnie ząbki szorować. Psu, choć niejadek, smakuje i nie modli się nad miską. Dawkowanie bardzo ekonomiczne;) cena przyzwoita. Jesteśmy zadowoleni.
Wcześniej, jeszcze przed pojawieniem się alergii na kurczaka, skarmialiśmy średni worek zwykłego Adult Large Breed, ale pies nie był zachwycony i bez dosmaczania słabo mu wchodził.
Wcześniej, jeszcze przed pojawieniem się alergii na kurczaka, skarmialiśmy średni worek zwykłego Adult Large Breed, ale pies nie był zachwycony i bez dosmaczania słabo mu wchodził.
Nowy Brit Premium ma inny skład(więcej mięsa) sporo zwiększoną zawartośc tłuszczu,inną szatę graficzną opakowań i ciekawsze dodatki w składzie
SKŁAD Premium XL:
Kurczak (41%), ryż, kukurydza, pszenica, tłuszcz z kurczaka (konserwowany tokoferolami), olej z łososia, drożdże browarniane, naturalny aromat, suszone jabłka, minerały, wyciągi z ziół i owoców (300 mg/kg), chlorowodorek glukozaminy (260 mg/kg), siarczan chondroityny (160 mg/kg), mannooligosacharydy (150 mg/kg), fruktooligosacharydy (100 mg/kg), wyciąg z juki Schidigera (80 mg/kg), miedź organiczna, cynk organiczny, selen organiczny.
SKŁAD Premium XL:
Kurczak (41%), ryż, kukurydza, pszenica, tłuszcz z kurczaka (konserwowany tokoferolami), olej z łososia, drożdże browarniane, naturalny aromat, suszone jabłka, minerały, wyciągi z ziół i owoców (300 mg/kg), chlorowodorek glukozaminy (260 mg/kg), siarczan chondroityny (160 mg/kg), mannooligosacharydy (150 mg/kg), fruktooligosacharydy (100 mg/kg), wyciąg z juki Schidigera (80 mg/kg), miedź organiczna, cynk organiczny, selen organiczny.
Ja mojego Lucyfera już prawie rok karmię BRITEM CARE JUNIOR LARGE BREED LAMB & RICE a to ważący ponad 40 kg alergik, naprawdę wrażliwy... Po innych karmach były wymioty, biegunki i straszny świąd skóry, a po Bricie Care skóra super i żadnych problemów żołądkowych
Robert A. pisze:Nowy Brit Premium ma inny skład(więcej mięsa) sporo zwiększoną zawartośc tłuszczu,inną szatę graficzną opakowań i ciekawsze dodatki w składzie
SKŁAD Premium XL:
Czy ktoś miał już ten nowy Brit?
A ja jestem bardzo ciekawa opinii o nowym Bricie ale wersji z jagniecina, sklad wyglada chyba calkiem niezle:
"Mięso jagnięce (25%), ryż, tłuszcz z kurczaka (konserwowany tokoferolami), ryż białka, olej z łososia, drożdże browarniane, naturalny aromat, suszone jabłka, minerały, wyciągi z ziół i owoców (300 mg/kg), mannooligosacharydy (150 mg/kg), fruktooligosacharydy (100 mg/kg), wyciąg z juki Schidigera (80 mg/kg), miedź organiczna, cynk organiczny, selen organiczny."
Mozna dostac juz 15 kg za 119 zl. Suka obecnie jest Nutre Gold ale jak na taka kase to ja "szalu" nie widze
"Mięso jagnięce (25%), ryż, tłuszcz z kurczaka (konserwowany tokoferolami), ryż białka, olej z łososia, drożdże browarniane, naturalny aromat, suszone jabłka, minerały, wyciągi z ziół i owoców (300 mg/kg), mannooligosacharydy (150 mg/kg), fruktooligosacharydy (100 mg/kg), wyciąg z juki Schidigera (80 mg/kg), miedź organiczna, cynk organiczny, selen organiczny."
Mozna dostac juz 15 kg za 119 zl. Suka obecnie jest Nutre Gold ale jak na taka kase to ja "szalu" nie widze
Na piekna blyszczaca siersc i malutkie koopy A tak serio przerobilam juz wiele i mocno zastanawiam sie czy nie warto placic mniej a miec podobny efekt Nutre podaje stosunkowo niedlugo, wiec nie chce tak calkowicie jej skreslac, ale szukam jakiejs tanszej alternatywy i bardzo zaintrygowal mnie ten nowy brit, ale tylko wersja z jagniecina (inne wydaja sie gorsze)
No tej karmy akurat nie dawalam, pomysle dzieki
Robercie pytałam o Brit.
A Mera Dog z jagnięciną hmmmm mój glut spałaszował opakowanie 12,5 kg i wnioski mam takie, że jednak chyba uczuliła mojego bulka. Bardzo łzawiły mu oczy a dodatkowo pies schudł na tej karmie. Potem jeszcze doszły problemy z uszami prawdopodobnie na tle alergicznym
A Mera Dog z jagnięciną hmmmm mój glut spałaszował opakowanie 12,5 kg i wnioski mam takie, że jednak chyba uczuliła mojego bulka. Bardzo łzawiły mu oczy a dodatkowo pies schudł na tej karmie. Potem jeszcze doszły problemy z uszami prawdopodobnie na tle alergicznym