czy ktoś z Was miał styczność z tą niemiecką karmą?
analiza dla karmy jagnięcina i ziemniaki
Białko 25,8%
Tłuszcz 13,3%
Włókno surowe 2,3%
popiół 11,9%
Kcal 354/100g
Podstawowe składniki:
Lamb & kartoffeln: 53,2% jagnięcina (mięso 23,8%, 22,3% ____ jagnięce, wątróbka jagnięca, 5%, 2,2% tłuszcz jagnięcy), Ziemniaki 37,2% (21,6% słodkie ziemniaki, ____ ziemniaczany 15,6%), białko ziemniaczane, olej rzepakowy, jabłka, marchew, pomidory, szpinak, żurawina, brokuły
wykreskowany jest skrót, którego nie znam w języku niemieckim ("getr.")
Dodatkowe składniki:
11 146 jm witamina A, witamina D ³ 1671 jm, Witamina E 74 IU, jodan wapnia, bezwodny (1,22 mg / kg), sodu selenin (0,5 mg / kg), żelaza (II) jednowodny siarczan (123,64 mg / kg), miedź (II) siarczan pięciowodny (44,58 mg / kg), manganu (II) jednowodny siarczan (81,6 mg / kg), jednowodny siarczan cynku (103,2 mg / kg), drożdże , fosforan wapniowo-sodowy, wodorosty, glony, Monoammouniumphosphat, Maltosezucker (nośnik), drożdże, olej roślinny (olej palmowy), konopie sproszkowane
Wunschfutter
Też mnie to zastanowiło, ale dokładnie tak jest podane na stronie producenta, a w domu mam jedynie próbki bez analizy.
Robercie, jakie mogą być konsekwencje tak wysokiej zawartości popiołu?
http://www.wunschfutter.de/futtermixerRohprotein 25,8%
Rohfett 13,3%
Rohfaser 2,3%
Rohasche 11,9%
Kcal / 100g 354
Robercie, jakie mogą być konsekwencje tak wysokiej zawartości popiołu?
Występujący w suchych pokarmach popiół jest przede wszystkim naturalnym żródłem składników mineralnych,ale niestety jest on bardzo mało przyswajalny przez organizm psa,a jego obecnośc znacznie obniża smakowitośc karmy.
-
- Informacje
-