Witam
Bardzo proszę o info jaką karmę polecić można dla 2 letniej suczki berneńskiej?
Pasterski pies berneński
Z holistycznych amerykańskich ToTW , Nutra gold ( tej samej firmy) , kanadyjska !st Choice, Pronature Holistic, niemiecka Wolfblut. Z klasycznych niemiecka Mera dog z indykiem i ziemniakami ( 199zł) w Krakvecie , obecnie mam na niej psa , ktory nie toleruje holistykow i jestem b zadowolona, niemiecka Best choice, szwajcarski Biomill i Koebers zwlaszcza linia dla psów wrażliwych przez mojego owczarka sprawdzona. I pewnie wiele innych , poczytaj jeszcze opinie w tym wątku, no i smacznego Do każdej trzeba dodawać coś na stawy.
can vit chyba ten niebieski. był w postaci proszku i w zoologicznym kosztował 14zł czyli nie jakiś tam silny środek więc oficjalnie nie powinno być problemu. teraz po trzech tygodniach od jego odstawienia problem z psem nadal jest. więc może to nie wina preparatu:?: w poniedziałek wypłata i ide do weta na wizytę
Unikam Canvitu jak tylko mogę,od zawsze moje psy miały po nim problemy gastryczne spowodowane jego słaba jakością.gina11 pisze:can vit chyba ten niebieski. był w postaci proszku i w zoologicznym kosztował 14zł czyli nie jakiś tam silny środek więc oficjalnie nie powinno być problemu. teraz po trzech tygodniach od jego odstawienia problem z psem nadal jest. więc może to nie wina preparatu:?: w poniedziałek wypłata i ide do weta na wizytę
Jest spora zawartość kredy w Canvicie!
Twój pies ma pewnie problemy ze stawami ,ale to nie od Canvitu jest za słaby jakościowo ,zeby pomógł a zarazem za słaby też,aby miał wpływ negatywny na stawy.Pies bardzo słabo przyswaja preparaty jakości Canvitu.
-
dla mniej aktywnej Suni sugerowałabym coś o mniejszej zawartości tłuszczu gdyż większość Bernów ma tendencję do tycia (mam obsesję na punkcie trzymania psów chudo), osobiście polecam Merę linia Pure, 1st Choice, Markus Muhle, Brit Care - zależy od preferencji smakowych
-
- Informacje
-