Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
Ale to są naprawdę AŻ tak złe karmy? Royal ma mięso suszone na drugim miejscu... Myślałam ,że Franek je dobre karmy...No i hills raczej myślałam ,że jest dużo lepszy od rc, dlatego zmieniłam, a teraz piszecie ,że porównywalnie...złe Już mam mętlik w głowie
Mączka glutenowa i sojowa uczulają często psy. Spotykam psy karmione Royalem . Na początku jest super, ale po kilku miesiącach często pogarsza się sierść , pies często się drapie. Znam taką sunię yorka znajomych na royalu 3 lata , sierść makabryczna, pies drapie się , ropieją jej często oczy . A wlaściciele jak wierzyli w Royala tak nadal nie mogą przestać wierzyć. I cierpi tylko " rozkoszna mordka"
Hills na szczęście jest zdecydowanie mniej popularny
Hills na szczęście jest zdecydowanie mniej popularny
Czyli jest lepszy? Czy to ,że jest mniej popularny nie idzie w parze z lepszą jakością?Dziękuję za odpowiedzi
Hills i RC to Karmy które zatrzymały się ze swoją jakością na latach 90-tych a czas płynie .Nawet w przypadku RC to jakość się pogorszyła a nie zatrzymała.Gość pisze:Ale to są naprawdę AŻ tak złe karmy? Royal ma mięso suszone na drugim miejscu... Myślałam ,że Franek je dobre karmy...No i hills raczej myślałam ,że jest dużo lepszy od rc, dlatego zmieniłam, a teraz piszecie ,że porównywalnie...złe Już mam mętlik w głowie
RC była kiedyś produkowana we Francji i wtedy ta jakość byla podobno lepsza. Ale dzisiaj , zarówno Hills , Eukanuba i Royal są to przeżytki, ktore bazują na dawnej popularności i naiwności potencjalnych klientów.( z największym szacunkiem
Ja mam akurat bardzo dobre doświadczenia z RC. Po zjedzonych ok. 10 kilogramach RC Hepatic wątroba prawie ok (z bardzo złych wyników), a sierść po prostu cudo. Nigdy wcześniej nie miała takiego futra. No i pies oblizywał się już na sam widok worka. Niestety ze względów finansowych musiałam zrezygnować z RC. Jednak jeśli w przyszłości znów pogorszą się wyniki, to wrócimy do tej karmy.
Gościu mam wrażenie że uczepiłaś sie tych dwóch marek (RC, Hills), a właściwie trzech (+ Eucanuba), które już dawno przestały być monopolistami na rynku, a w mentalności ludzkiej pozostały jako te "dobre" marki. Nie mówiąc o wetach którzy zatrzymali się na ich etapie i w większości nic innego polecić nie potrafią
Jeśli chodzi o polecanego Brita Care, nie jest on żadną niesprawdzoną marką, na rynku istnieje już od dobrych paru lat, a jeśli chcesz marki z tradycjami, a brit care dla ciebie za tani, to zawsze pozostaje biomill.
Jeśli chodzi o polecanego Brita Care, nie jest on żadną niesprawdzoną marką, na rynku istnieje już od dobrych paru lat, a jeśli chcesz marki z tradycjami, a brit care dla ciebie za tani, to zawsze pozostaje biomill.
Nie uczepiłam się trzech, tylko wiem,że mojemu psu służyły, dlatego myśle ,że są dobre. Zastanawiam się pomiędzy brit care,rc i hills. Mam jeszcze trochę żarełka więc namyślę się i zobaczę , co zamówię. Nie ukrywam, że dużym plusem rc jest to ,że jest dostępny, nie trzeba zamawiać i płacić bez sensu za przesyłkę przy kupnie 1kg karmy A większe, niestety wietrzeją, nasz hills już ma bardzo delikatny zapach a jak przyjechał to śmierdział na kilometr Z royala mi nie odpisują, spróbuję wysłać jeszcze jednego maila. Nadal nie wiem czy rc czy hills. W sprawie psiego jedzenia jestem laikiem, ale skład tego rc dla yorków wydaje mi się ok, lepszy niż hillsa.
Robercie, uwazasz, że karmy vet RC są godne uwagi ? Pytam, bo szanuję Twoją wiedzę , a także dlatego , że mój pies najlepiej miewa się na RC vet dla psów zdrowych( przyswajanie, jakość sierści , energia, waga ) . Z góry dziękuję za odpowiedź.Robert A. pisze:Nie mylmy karm weterynaryjnych z karmami dla psów zdrowych.
Czytałam Waszą dyskusję na dogomanii. Mam nadzieję, że nie chcecie jej przenieść na to forumGayka pisze: Robercie, uwazasz, że karmy vet RC są godne uwagi ? Pytam, bo szanuję Twoją wiedzę , a także dlatego , że mój pies najlepiej miewa się na RC vet dla psów zdrowych( przyswajanie, jakość sierści , energia, waga ) . Z góry dziękuję za odpowiedź.
Dyskusja na temat RC już była wielokrotnie, już wielokrotnie padały argumenty "za" i "przeciw" (głównie "przeciw", bo to, że karma jest ogólnie dostępna albo, że pies chce jeść tylko ją to dla mnie jest słaby argument "za" ).
Argument "wiele pokoleń podchowało się na RC,a na tych nowych karmach jeszcze nie" też do mnie nie trafia, bo te pokolenia wychowały się na innym RC niż tym, z którym mamy do czynienia teraz.
Czytam też (na dogomanii), że tam jest szał na karmy bezzbożowe, głównie Acana i że się robią obozy jakieś: wielbiciele RC kontra wielbiciele Acany - tutaj na krakvecie tego nie ma, bo my już dawno wyrośliśmy i z RC i z Acany
Koleżanka moich suk miała na Acanie biegunki i coś tam jeszcze z alergią wyskoczyło.
Kiedyś też się zastanawiałam nad Acaną ale biegunki mnie przeraziły, w dodatku potrzebowałam karmy ekonomicznej a z Acaną bym zbankrutowała Cieszę się, że posłuchałam p.Roberta i wybrałam NGBB.
Kiedyś też się zastanawiałam nad Acaną ale biegunki mnie przeraziły, w dodatku potrzebowałam karmy ekonomicznej a z Acaną bym zbankrutowała Cieszę się, że posłuchałam p.Roberta i wybrałam NGBB.
-
- Informacje
-