Nowe rodzaje Fitmina

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Louhans

26 czerwca 2012, 09:27

Przekaże znajomemu, że jak Lolek tej karmy nie zje, to nie zje już żadnej i znaczy że psa po prostu rozpuścił :)
Pies jest akurat rasy małej, jak to russelowcy kotłujemy się we własnym gronie, on ma Jacka (JRT) więc granulki jak znalazł :)
Czekam też na spostrzeżenie dotyczące pozostałych nowych Fitminów :)
wera12

26 czerwca 2012, 19:41

Wszystko pięknie ładnie ale ciekawe co to znaczy:

przeciwutleniacze i środki konserwujące zgodne z normami UE

Jeżeli firma , która produkuje tą karme '"słynie" z najlepszych składników to chociaż by napisali czym konserwują.
Awatar użytkownika
Robert A.

26 czerwca 2012, 20:50

Nie słynie z najlepszych składników tylko z bardzo dobrze przyswajanych witamin i minerałów.
Naisz do dystrybutora powinien mieć wgląd w temat konserwowania.
Chefrenek

27 czerwca 2012, 13:18

Czy tylko soft & juicy jest miękkie czy reszta też?
Awatar użytkownika
Robert A.

27 czerwca 2012, 14:36

Tylko soft&juicy tylko ta karma jest miekka.
tracershy

30 czerwca 2012, 14:26

Zastanawiałem się nad wersją soft&juicy, ale skoro granulki są małe to chyba średnio będzie nadawać się dla dalmatyńczyka :?
Awatar użytkownika
Robert A.

02 lipca 2012, 13:32

Czy nie za często zmieniasz swojemu psu karmy?
japanisze@

02 lipca 2012, 13:36

Soft & Juicy zamówiła znajoma z innego forum dla mopsika - niejadka, który od lat jest na RC i na inne karmy spojrzeć nie chciał - cud się zdarzył, bo mops Fitmina je ze smakiem i nie zanosi się na powrót do RC :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zdjęcie granulek jej autorstwa, z pewnością się nie obrazi, że przekleiłam na to forum:

Obrazek
Awatar użytkownika
Robert A.

02 lipca 2012, 14:03

Japanisze-To nie cud to Fitmin :wink:
tracershy

10 lipca 2012, 22:02

Robert A. pisze:Czy nie za często zmieniasz swojemu psu karmy?
Karmy zmieniam mniej więcej co 2-2,5 miesiące, w zależności na jak długo wystarcza worek. Czasem wymieniam daną karmę tylko na chwilę, by nie obrzydła, a potem znowu wracam do starej.
bebe111

18 lipca 2012, 11:06

Fitminem karmilismy po Royalu po ktorym pies miał non stop wolne kupy, a po Fitminie drapał sie jak wsciekły i nabawił alergii, mądra pani weterynarz zamiast faszerowac go lekami kazała mi poczytac skład karmy - kukurydza, pszenica... no i mam odpowiedz bo Royal to tez przede wszystkim kukurydza, czyli w obu przypadkach sam biednego psa uczulałam. Od tamtej pory nie kupiłam nic co ma te składniki.
Awatar użytkownika
Robert A.

18 lipca 2012, 11:20

Alergia pokarmowa w organiżmie zdrowego psa nie powstaje w miesiąc,więc wychodzi na to,że w przypadku Twojego psa RC ,a nie Fitmin zrobił swoje.
Oczywiście nie jestem zwolennikiem pszenicy w karmach .
bebe111

18 lipca 2012, 11:44

Robert A. pisze:Alergia pokarmowa w organiżmie zdrowego psa nie powstaje w miesiąc,więc wychodzi na to,że w przypadku Twojego psa RC ,a nie Fitmin zrobił swoje.
Oczywiście nie jestem zwolennikiem pszenicy w karmach .
To nie był miesiac niestety :/ ale mysle ze fakt - obie karmy dołożyły swoje szczególnie,ze Royalem (no bo taki super :/) karmilismy od szczeniaka.Tak naprawde "mądra" to byłam dopiero po tej przygodzie, wczesniej - przyznaje bez bicia nawet nie czytałam składów karm, dzisiaj widzac w opisie - kukurydza albo pszenica czy soja, szybko wybieram cos innego.
gina11

24 września 2012, 12:37

dzisiaj rano znalazłam na allegro jakiś nowy rodzaj fitmina :|, mianowicie FITMIN FOR LIFE. cenowo jest tańszy niż zwykły fitmin a składem zbytnio się nie różni (chyba), czy ktoś z was słyszał o tym wynalazku? na dużym worku wychodzi ok 20-30zł taniej :mrgreen:
Dla przykładu:

Skład FITMIN FOR LIFE ADULT:
mączka drobiowa (24,5%), ryż łamany, kukurydza, pszenica, tłuszcz drobiowy (9%), świeże mięso drobiowe i produkty pochodzenia drobiowego (5%), otręby pszenne, wysłodki buraczane suszone, hydrolizowana wątroba drobiowa, zarodki pszenne (2%), suszona miazga jabłkowa, drożdże piwowarskie, olej z łososia (0,5%), korzeń cykorii (0,1%), juka

Skład FITMIN MEDIUM MAINTENANCE:
Mączka drobiowa (17%), ryż, kukurydza, pszenica, tłuszcz drobiowy, mięso i wątróbka z kurczaka (5%), zarodki pszenne, mączka rybna, suszona pulpa buraczana, siemię lniane, suszone wytłoki jabłkowe, drożdże browarniane, fosforan monowapniowy, węglan wapnia, jaja kurze, olej z łososia, chlorek sodu, fruktooligosacharydy (0,2%), kompleks naturalnych przeciwutleniaczy (0,02%), wyciąg z juki (0,02%)
bebe111

24 września 2012, 12:49

gina11 pisze:dzisiaj rano znalazłam na allegro jakiś nowy rodzaj fitmina :|, mianowicie FITMIN FOR LIFE. cenowo jest tańszy niż zwykły fitmin a składem zbytnio się nie różni (chyba), czy ktoś z was słyszał o tym wynalazku? na dużym worku wychodzi ok 20-30zł taniej :mrgreen:
Dla przykładu:

Skład FITMIN FOR LIFE ADULT:
mączka drobiowa (24,5%), ryż łamany, kukurydza, pszenica, tłuszcz drobiowy (9%), świeże mięso drobiowe i produkty pochodzenia drobiowego (5%), otręby pszenne, wysłodki buraczane suszone, hydrolizowana wątroba drobiowa, zarodki pszenne (2%), suszona miazga jabłkowa, drożdże piwowarskie, olej z łososia (0,5%), korzeń cykorii (0,1%), juka

Skład FITMIN MEDIUM MAINTENANCE:
Mączka drobiowa (17%), ryż, kukurydza, pszenica, tłuszcz drobiowy, mięso i wątróbka z kurczaka (5%), zarodki pszenne, mączka rybna, suszona pulpa buraczana, siemię lniane, suszone wytłoki jabłkowe, drożdże browarniane, fosforan monowapniowy, węglan wapnia, jaja kurze, olej z łososia, chlorek sodu, fruktooligosacharydy (0,2%), kompleks naturalnych przeciwutleniaczy (0,02%), wyciąg z juki (0,02%)
przerażający skład - mączka drobiowa (czyli jaka? z kurczaka, indyka, kaczki ich mięsa, podrobów czy kości, a może piór?) pszenica, kukurydza - dramat......
ODPOWIEDZ
  • Informacje