doradzcie

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

MAdzIa

13 sierpnia 2005, 11:55

Witam!Możecie mi doradzić?jaka jest najlepsza rasa z tych co wymienie:
1.Kerry Blue Terier
2.Golden Retriver
3.York Shire Terier
4.jamnik długowłosy
5.West Wath terier
i wszystkie inne.
Ale ta ankieta trwa do kiedy powiem ze konec głosowan!rasa która otrzyma najwięcej głosów wyląduje w moim domu!głośujcie!

Madzia i spółka
Gość

13 sierpnia 2005, 12:12

Zdecydowanie YORK SHIRE TERRIER miniaturka !!!!!!!!!!
andrzejeq43
Kontakt:

13 sierpnia 2005, 15:06

Jak wogole mozna odpowiedzic na tak postawione pytanie? Co to znaczy najlepsza rasa, do czego najlepsza? Do zabawy? Do pochwalenia sie innym? Do polowania? Do tresury?
Zastanow sie lepiej jakie masz warunki w miejscu zamieszkania, jakiemu psu jestes w stanie zapewnic prawidlowy rozwoj, wyzywienie, wychowanie. Jesli masz kawalerke 35m kwadratowych na 11 pietrze w wiezowcu, w centrum Warszawy na przyklad, domownikow nie ma w domu przez 12 godzin dziennie, mozesz wydac na psa 150 zl z miesiecznego budzetu domowego i ktos powie Ci ze najlepszy jest CATAHOULA LEOPARD DOG to co ??? tez wyladuje u Ciebie w domu.
Przeczytaj lepiej co napisane jest w temacie "zanim wezmiesz szczeniaka..." a pozniej zastanow sie ktore zwierze ma szanse byc u Ciebie szczesliwe, ba sa ludzie u ktorych dobrze zyje sie tylko mrowkom faraona.
Pozdrawiam
dana

14 sierpnia 2005, 01:12

:shock: :evil:
Andrzej ma całkowitą rację w tym co napisał:!:

Ja jeszcze ci podpowiem że trzeba wziąść pod uwagę koszty utrzymania pupila. Piszesz bowiem o terrierach a one wymagają szczególnej pielęgnacji ( np westiki co 3 m-ce trymowanie u fryzjera)
Myślę że nie do końca przemyslałaś temat .....nowego domownika :roll:
Gość

14 sierpnia 2005, 01:13

dana pisze::shock: :shock:

Ja jeszcze ci podpowiem że trzeba wziąść pod uwagę koszty utrzymania pupila. Piszesz bowiem o terrierach a one wymagają szczególnej pielęgnacji ( np westiki co 3 m-ce trymowanie u fryzjera)
dana

14 sierpnia 2005, 01:14

:shock: :shock:

dana
Dziunia1602
Kontakt:

15 sierpnia 2005, 22:22

Każdy w podanych psów ma całkiem inny charakter,no i zróznicowana wielkość psa,która będzie szła w parze z kasą na karmę,no i naturalnie są to też bardzo zróżnicowane psy pod kątem potrzeby ruchu - myślę,że musisz sama podjąć decyzję czego oczekujesz od psa - a co pies będzie oczekiwał od Ciebie.
Gość

22 sierpnia 2005, 21:12

Anonymous pisze:Zdecydowanie YORK SHIRE TERRIER miniaturka !!!!!!!!!!
Wiecie co??ja na tym forum potrzebowałam pomocy!tylko jeden gość odpowiedział i bardzo ci dziękuje Gosc!widze ze karkvet to najgorsze forum i sie juz nie przejmuje co se myslicie ludie którzy powiedzą mi jaką rase najlepiej będe im dziękowac!

Magda kiedys wielbicielka karkvet(ZAWIODŁAM SIE NA WAS!) :evil: :cry: :( :x
andrzejeq43
Kontakt:

22 sierpnia 2005, 21:23

Powinnas byc wdzieczna za krytyczne odpowiedzi na delikatnie mowiac niemadre pytanie. Doradzic cos Tobie to jak podpisac wyrok na przedstawiciela jakiejs rasy.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

22 sierpnia 2005, 23:13

Madziu upominam Cię publicznie. Zacznij szanować nasz czas i zadawaj konkretne pytania. Jeśli pojawią takie dalej Twoje głosy zostaniesz ukarana banem. Jesteś bardzo młodą osobą może pewne kwestie przed pytaniami skonsultuj ze starszym rodzeństwem czy rodziną. Cenimy Twój głos na forum, ale nie Twoje huśtawki nastrojów. Szanuj nas tak jak my Ciebie.
Awatar użytkownika
esseni

30 sierpnia 2005, 00:49

Zanim kupisz sobie wymarzonego pieska poczytaj najpierw o rasie ktora cie interesuje. Nie kupuj jakiejś rasy tylko dlatego, że jest modna, że podoba sie tobie z wyglądu.... itd. Najważniejsze jest to, jaki pies będzie miał charakter. Wtedy będziesz wiedzieć czego można sie spodziewać np. po Yorku, a czego po Labradorze, czy Sznaucerze. Każda rasa jest inna, różni sie przede wszystkim charakterem i przeznaczeniem.
Jest wiele książek i artykułów w necie poświęconych poszczególnym rasom. Polecam taką lekturę. Ja swoje psy tak właśnie wybierałam. Najpierw mnóstwo przeczytanych książek z opisami poszczególnych ras, a teraz cieszę się, że mam 4 cudowne, najkochańsze pod słońcem psiaki.
I przede wszystkim nie napadaj na tych, którzy chcą pomóc.

pozdrawiam
ODPOWIEDZ
  • Informacje