Trovet
Robert A. pisze:Tak często bywa i wielokrotnie właściciel "sieje panikę",że karma nie nadaje się ,bo pies robi duże qupy.Jelita i żołądki psów to nie automaty trzeba przeczekac (czasami nawet do 2-3 tygodnie)zanim sie wszystko unormuje.
O, dobrze wiedzieć, panie Robercie

To są dwie zupełnie różne karmy, trovet jest delikatny, ma skromny skład i jest łatwo strawny - specjalnie w ten sposób skontrowany, by dla chorego, alergicznego i wrażliwego układu trawiennego nie stanowić wielkiego wyzwania.jotkaszka pisze: O, dobrze wiedzieć panie RobercieCo jakiś czas niepomna tego, że lepsze jest wrogiem dobrego, chcę kupić coś super i odstawiam sprawdzoną karmę Trovet z królikiem (kupioną dzięki Pana podpowiedzi). Teraz mam TOTW i żałuję decyzji o jej kupnie. Pies robi ogromne koopy, ma bąki, dwa razy miał biegunkę. Karmę dostaje ponad tydzień... Mam nadzieję, że to przejściowe.
Totw to zupełnie inna bajka - skomplikowany skład, wiele źródeł białka i węglowodanów, do tego dodatki owocowe i ziołowe, jak dla mnie to oczywiste, że po tak gwałtownej zmianie będzie się coś z psem działo, szczególnie, że minął DOPIERO tydzień i że mieszasz smaki (doczytałam w innym wątku).
Japanisze, smaki zaczęłam mieszać po kilku dniach stosowania przepiórki. Pies nie chciał jej jeść, były bąki i biegunka więc otworzyłam opakowanie z jagnięcinąjapanisze pisze:
To są dwie zupełnie różne karmy, trovet jest delikatny, ma skromny skład i jest łatwo strawny - specjalnie w ten sposób skontrowany, by dla chorego, alergicznego i wrażliwego układu trawiennego nie stanowić wielkiego wyzwania.
Totw to zupełnie inna bajka - skomplikowany skład, wiele źródeł białka i węglowodanów, do tego dodatki owocowe i ziołowe, jak dla mnie to oczywiste, że po tak gwałtownej zmianie będzie się coś z psem działo, szczególnie, że minął DOPIERO tydzień i że mieszasz smaki (doczytałam w innym wątku).

Nie wiedziałam, że nie należy mieszać smaków.
A czy te granulki są bardzo twarde? Czy poradzi sobie z nimi pies podobny z postury do jamnika? Teraz kończymy Wolfsblut i widzę, że sprawia jej trudność rozgryzanie zwłaszcza dzikiej kaczki...Robert A. pisze:Moja odp nie będzie miarodajna ,bo mój Fila zjada wszystko kaczka także bardzo mu smakuje.
Ostatnio trochę powiększyli granulki w Trovet DPD I TROVET dziczyzna.
Odświeżę na szybko temat - mam wyżełka (7 miesięcy). Psiak ma straszny łupież, matowa, wypadająca sierść (pasożyty/grzyby wykluczone u weta) podrapuje się...wygląda na to, że ma alergię na kuraka, po podaniu np kawałka piersi z kurczaka, już na drugi dzień łupież dwa razy większy. Sensacje objawiły się na Husse Valp Maxi, a więc kurak. Teraz jest na TOTW Pacific, ale czytam Wasze posty i mówicie, że też ma dosyć skomplikowany skład, nie koniecznie dla alergika. Myślę nad tym, żeby kupić Trovet z królikiem, aby jak wyczytałam u Was "psiaka z alergii wyprowadzić", uspokoić trochę skórę.
Mam wielką prośbę do Was o pomoc w doborze suplementów do tej karmy dla mojego młodziaka - Can vit zielony, tran i wit, o których ktoś wspominał na początku wątku, a wszystko w połowie dawki wystarczy?
Mam wielką prośbę do Was o pomoc w doborze suplementów do tej karmy dla mojego młodziaka - Can vit zielony, tran i wit, o których ktoś wspominał na początku wątku, a wszystko w połowie dawki wystarczy?
Canvit ma tyle samo zwolenników co przeciwników(już sam Canvit powoduje często problemy żołądkowo -skórne ma w składzie min kredę) Canvit bym zupełnie odstawił ,kupiłbym Trovet Rabbit ,kwasy omega 3(ja polecam galomega 3,ale mozna i inne ważne aby były pochodzenia rybnego) zamiast Tranu ,a z witamin Beaphar Top 10 w połowie zalecanych dawek producenta.
-
- Informacje
-