Przekaże znajomemu, że jak Lolek tej karmy nie zje, to nie zje już żadnej i znaczy że psa po prostu rozpuścił
Pies jest akurat rasy małej, jak to russelowcy kotłujemy się we własnym gronie, on ma Jacka (JRT) więc granulki jak znalazł
Czekam też na spostrzeżenie dotyczące pozostałych nowych Fitminów
Nowe rodzaje Fitmina
Wszystko pięknie ładnie ale ciekawe co to znaczy:
przeciwutleniacze i środki konserwujące zgodne z normami UE
Jeżeli firma , która produkuje tą karme '"słynie" z najlepszych składników to chociaż by napisali czym konserwują.
przeciwutleniacze i środki konserwujące zgodne z normami UE
Jeżeli firma , która produkuje tą karme '"słynie" z najlepszych składników to chociaż by napisali czym konserwują.
Soft & Juicy zamówiła znajoma z innego forum dla mopsika - niejadka, który od lat jest na RC i na inne karmy spojrzeć nie chciał - cud się zdarzył, bo mops Fitmina je ze smakiem i nie zanosi się na powrót do RC
Zdjęcie granulek jej autorstwa, z pewnością się nie obrazi, że przekleiłam na to forum:
Zdjęcie granulek jej autorstwa, z pewnością się nie obrazi, że przekleiłam na to forum:
Karmy zmieniam mniej więcej co 2-2,5 miesiące, w zależności na jak długo wystarcza worek. Czasem wymieniam daną karmę tylko na chwilę, by nie obrzydła, a potem znowu wracam do starej.Robert A. pisze:Czy nie za często zmieniasz swojemu psu karmy?
Fitminem karmilismy po Royalu po ktorym pies miał non stop wolne kupy, a po Fitminie drapał sie jak wsciekły i nabawił alergii, mądra pani weterynarz zamiast faszerowac go lekami kazała mi poczytac skład karmy - kukurydza, pszenica... no i mam odpowiedz bo Royal to tez przede wszystkim kukurydza, czyli w obu przypadkach sam biednego psa uczulałam. Od tamtej pory nie kupiłam nic co ma te składniki.
To nie był miesiac niestety :/ ale mysle ze fakt - obie karmy dołożyły swoje szczególnie,ze Royalem (no bo taki super :/) karmilismy od szczeniaka.Tak naprawde "mądra" to byłam dopiero po tej przygodzie, wczesniej - przyznaje bez bicia nawet nie czytałam składów karm, dzisiaj widzac w opisie - kukurydza albo pszenica czy soja, szybko wybieram cos innego.Robert A. pisze:Alergia pokarmowa w organiżmie zdrowego psa nie powstaje w miesiąc,więc wychodzi na to,że w przypadku Twojego psa RC ,a nie Fitmin zrobił swoje.
Oczywiście nie jestem zwolennikiem pszenicy w karmach .
dzisiaj rano znalazłam na allegro jakiś nowy rodzaj fitmina , mianowicie FITMIN FOR LIFE. cenowo jest tańszy niż zwykły fitmin a składem zbytnio się nie różni (chyba), czy ktoś z was słyszał o tym wynalazku? na dużym worku wychodzi ok 20-30zł taniej
Dla przykładu:
Skład FITMIN FOR LIFE ADULT:
mączka drobiowa (24,5%), ryż łamany, kukurydza, pszenica, tłuszcz drobiowy (9%), świeże mięso drobiowe i produkty pochodzenia drobiowego (5%), otręby pszenne, wysłodki buraczane suszone, hydrolizowana wątroba drobiowa, zarodki pszenne (2%), suszona miazga jabłkowa, drożdże piwowarskie, olej z łososia (0,5%), korzeń cykorii (0,1%), juka
Skład FITMIN MEDIUM MAINTENANCE:
Mączka drobiowa (17%), ryż, kukurydza, pszenica, tłuszcz drobiowy, mięso i wątróbka z kurczaka (5%), zarodki pszenne, mączka rybna, suszona pulpa buraczana, siemię lniane, suszone wytłoki jabłkowe, drożdże browarniane, fosforan monowapniowy, węglan wapnia, jaja kurze, olej z łososia, chlorek sodu, fruktooligosacharydy (0,2%), kompleks naturalnych przeciwutleniaczy (0,02%), wyciąg z juki (0,02%)
Dla przykładu:
mączka drobiowa (24,5%), ryż łamany, kukurydza, pszenica, tłuszcz drobiowy (9%), świeże mięso drobiowe i produkty pochodzenia drobiowego (5%), otręby pszenne, wysłodki buraczane suszone, hydrolizowana wątroba drobiowa, zarodki pszenne (2%), suszona miazga jabłkowa, drożdże piwowarskie, olej z łososia (0,5%), korzeń cykorii (0,1%), juka
Mączka drobiowa (17%), ryż, kukurydza, pszenica, tłuszcz drobiowy, mięso i wątróbka z kurczaka (5%), zarodki pszenne, mączka rybna, suszona pulpa buraczana, siemię lniane, suszone wytłoki jabłkowe, drożdże browarniane, fosforan monowapniowy, węglan wapnia, jaja kurze, olej z łososia, chlorek sodu, fruktooligosacharydy (0,2%), kompleks naturalnych przeciwutleniaczy (0,02%), wyciąg z juki (0,02%)
przerażający skład - mączka drobiowa (czyli jaka? z kurczaka, indyka, kaczki ich mięsa, podrobów czy kości, a może piór?) pszenica, kukurydza - dramat......gina11 pisze:dzisiaj rano znalazłam na allegro jakiś nowy rodzaj fitmina , mianowicie FITMIN FOR LIFE. cenowo jest tańszy niż zwykły fitmin a składem zbytnio się nie różni (chyba), czy ktoś z was słyszał o tym wynalazku? na dużym worku wychodzi ok 20-30zł taniej
Dla przykładu:
-
- Informacje
-