Dolfos ARTHRO HA na stawy ,sprawdzony skład i działanie!
Skupiłam się na tym, co doustne, bo watek był o preparatach doustnych. Choć ani carthrophen ani obecnie proponowany steryd nie są doustne. Rehabilitacja: wg zalecen obecnie 2x dziennie naświetlanie po 15 min kazdego łokcia lampa Zepter, Zbicie wagi - pies jest szczupły, nie ma nadwagi. Ortopeda oceniający zdjęcia stwierdził, że zabieg chirurgiczny w tym wieku niesie większe ryzyko niż wróży sukces. Profilaktyka? Spacery dostosowane do jego potrzeb, latem dużo pływania, sypia na materacu ortopedycznym. Co mogę jeszcze dla niego zrobić? Jaki rodzaj rehabilitacji mógłby usprawnić zwyrodniałe łokcie?
nie wiem musiałbym widzieć zdjęcia. Jak i chód psa.
proszę przesłać nagrać filmm z poruszania się psa.
Bardzo dziękuję, nagram film, poproszę radiologa o wersję cyfrową zdjęć i przeslę. A jeśli juz jesteśmy w wątku o suplementacji? I jeszcze pytanie o "modne" preparaty z kwasem hialuronowym - czy maja one sens, czy kwas wchłania się z przewodu pokarmowego? Czy zestaw który opisałam ma szanse cokolwiek pomóc, może cos zmienić?
patrz odpowiedź wyżej ( zdjęcia i film).
Witam! Mam 6-ścio miesięcznego buldoga francuskiego. Kupiłam go z rodowodem. Muszę zaznaczyć, że kupowałam go z klapniętymi uszami. Hodowca zapewniał, że uszy staną. Czekałam do 4 -tego miesiąca i nie stanęły. Zaczęłam podklejać. Po pewnym czasie stanęło prawe ucho, a lewe nadal było oklapnięte. Podklejałam nadal. Stanęły obydwa. I nagle po ok 3 tygodniach klapnęło prawe, to które stanęło pierwsze i dość długo stało, a lewe stanęło i stoi do tej pory. Nadal kleję obydwa uszy ze względu na to oklapnięte. Od dwóch dni pies dostaje ArthroHA. Czy jest nadzieja, że staną mu na dobre te śliczne usiska? Rodzice mieli uszy stojące.
trzeba zbadać chrząstke w małżowinach usznych.
Jeśli zapuści się ucho tzn. pozostawi oklapnięte to robią się takie usztywnienia w miejscu zagięcia, które potem nie pozwalają uchu wstać. Musisz podklejać i suplementować zwłaszcza w okresie wymiany zębów. Im starszy pies tym szansa że ucho stanie jest maleje.raciolo pisze:Witam! Mam 6-ścio miesięcznego buldoga francuskiego. Kupiłam go z rodowodem. Muszę zaznaczyć, że kupowałam go z klapniętymi uszami. Hodowca zapewniał, że uszy staną. Czekałam do 4 -tego miesiąca i nie stanęły. Zaczęłam podklejać. Po pewnym czasie stanęło prawe ucho, a lewe nadal było oklapnięte. Podklejałam nadal. Stanęły obydwa. I nagle po ok 3 tygodniach klapnęło prawe, to które stanęło pierwsze i dość długo stało, a lewe stanęło i stoi do tej pory. Nadal kleję obydwa uszy ze względu na to oklapnięte. Od dwóch dni pies dostaje ArthroHA. Czy jest nadzieja, że staną mu na dobre te śliczne usiska? Rodzice mieli uszy stojące.
U mojego psa zarówno po ArthroHa i obecnie stosowanym Flexusie pojawiły się kulawizny i ból tylnich łap. Kulawizny pojawiły się już pod koniec kuracji ArthroHa w grudniu, a wcześniej jedna łapa często uciekała. W tym samym czasie pies dostaje też Inflamex. W styczniu dostawała tylko Inflamex i było bardzo dobrze. Teraz zacząłem podawać Flexus i jest identyczna sytuacja jak ostatnio. Pojawiła się kulawizna, szuranie łapą, ból, trudności z wejściem po schodach. W obu preparatach zarówno w ArthroHa i Flexusie jest kwas hialuronowy i nie wiem czy nie on jest winowajcą...Nie wiem czy nie lepiej podawać psu zwykły Arthrofos? Teraz zrobię próbę i przez kilka dni nie podam Flexusa, zostając tylko przy Inflamexie, jeśli kulawizna minie, będę miał pewność, że to tabletki.
-
Kwas hialuronowy podawany egzogennie nie ma żadnego wpływu - nie jest wchłaniany, nie poprawia nic ani nie pogarsza. Tak samo z glukozaminą jak i chondroityną. Efekt który obserwujesz ma związek z obecnością odpowiedniej dawki środka przewbólowo - przeciwzapalnego w różnych preparatach. Tylko tyle
-
- Informacje
-