Alana moje poszukiwania to już są obsesyjne A Symply możesz kupić w sklepie stacjonarnym i w necie. Wpisz sobie w google bo regulamin forum zabrania reklamowania innych sklepów. Cena za nią nie jest wygórowana. A w przypadku mojego bulka sprawdza się rewelacyjnie.alana pisze:
Jeszcze więcej czasu? Toż to ja nawet w pracy składy karm studiuję A tak na poważnie dziękuję za pomoc. O Symply faktycznie nie słyszałam i nie natknęłam się na nią nigdzie (net), Platinum i Wolfsblut strasznie drogie, a Forza10 to rybna karma, nie wiem dlaczego, ale nie jestem do nich (karm rybnych) przekonana.
Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
Najlepsza karma dla psów to zdecydowanie karma Benek. Mój labradorek ją wprost uwielbia...
tak tak, wpisałam od razu nawet na tym forum jest o Symply http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... 3&start=30 ale mało info tak na prawdę. Teraz czytam o Wolfsblut http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... 5&start=60 .... szukajcie a znajdziecieanulkac pisze: Alana moje poszukiwania to już są obsesyjne A Symply możesz kupić w sklepie stacjonarnym i w necie. Wpisz sobie w google bo regulamin forum zabrania reklamowania innych sklepów. Cena za nią nie jest wygórowana. A w przypadku mojego bulka sprawdza się rewelacyjnie.
znów się nie podpisałam - alanaGość pisze:tak tak, wpisałam od razu nawet na tym forum jest o Symply http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... 3&start=30 ale mało info tak na prawdę. Teraz czytam o Wolfsblut http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... 5&start=60 .... szukajcie a znajdziecieanulkac pisze: Alana moje poszukiwania to już są obsesyjne A Symply możesz kupić w sklepie stacjonarnym i w necie. Wpisz sobie w google bo regulamin forum zabrania reklamowania innych sklepów. Cena za nią nie jest wygórowana. A w przypadku mojego bulka sprawdza się rewelacyjnie.
Dopiero od dzisiaj je tylko Trovet RRD bo przez ten tydzień mieszałam jeszcze ze starą karmą, więc nie wiem czy to nie za mało czasu aby coś stwierdzić. Na pewno kupy są bardziej zwarte ale jakby z większym trudem robione Codzienne sprawdzam stan skóry i czasem wymacam jakiegoś strupka ale to raczej pozostałości jeszcze po Brit. Fajnie by było gdyby mu ten Trovet służył, zostałabym przy nim co najwyżej zmieniłabym smak na jagnięcinę albo dziczyznę.Rucia1 pisze:Alana jak Twój psiak toleruje Trovet, poza tym, że mu nie smakuje ? Czy występują jakieś objawy alergii ?
A czy ktoś się moze orientuje, w którym Trovecie granulki są większe od tych RRD. W Purinie Dog Chow jednak granulki były 2x większe i jakoś psu większą frajdę sprawiało ich gryzienie, teram mam wrażenie, ze RRD połyka...jak już je w ogóle ruszy
-
Dostałam dziś rano odpowiedź od Mery, od Pana związanego z jakością (tak wynika z podpisu maila) który w oryginale wygląda tak:
"Dear Ewelina,as an antioxidant, we use BHA (E 320).
In case of further questions, please don't hesitate to contact me.
Kind regards,
Stefan "
i.A. Dr. Stefan Mandel
Forschung & Entwicklung, Qualitätsmanagement
ODPOWIEDŹ JEST IDENTYCZNA JAK TA SPRZED KILKU MIESIĘCY WSTECZ (WTEDY BYŁA OD PANI). MERA DOG PURE MA W SKŁADZIE BHA (E320) JAKO ANTYOKSYDANT. TYM RAZEM NIE MOŻNA JUŻ MÓWIĆ O ROZBIEŻNOŚCI W INFORMACJI... NIESTETY...
"Dear Ewelina,as an antioxidant, we use BHA (E 320).
In case of further questions, please don't hesitate to contact me.
Kind regards,
Stefan "
i.A. Dr. Stefan Mandel
Forschung & Entwicklung, Qualitätsmanagement
ODPOWIEDŹ JEST IDENTYCZNA JAK TA SPRZED KILKU MIESIĘCY WSTECZ (WTEDY BYŁA OD PANI). MERA DOG PURE MA W SKŁADZIE BHA (E320) JAKO ANTYOKSYDANT. TYM RAZEM NIE MOŻNA JUŻ MÓWIĆ O ROZBIEŻNOŚCI W INFORMACJI... NIESTETY...
-
Ponownie proszę o podpowiedź:
Muszę niestety powrócić na wokandę ze swoim pierwotnym zapytaniem... bo Wolfsblut się kończy i nie wiem co dalej... oczywiście kondycja psinki ok, tylko te kupy...
Muszę niestety powrócić na wokandę ze swoim pierwotnym zapytaniem... bo Wolfsblut się kończy i nie wiem co dalej... oczywiście kondycja psinki ok, tylko te kupy...
[/quote]Ewelina Julia pisze: A gdybym przeszła na pułap karm o niższej zawartości tłuszczu rzędu 9-11% to co będzie lepsze dla trzustkowca? - wybrać z nich karmę, która będzie mieć bardziej złożony skład, da więcej kup, 4 x dziennie, ale niezbyt zbitych czy wypróżnianie 3 razy dziennie, mniej kup ale robionych z trochę większym wysiłkiem jednakże bez zaparć ?? Sądzę że to chyba ważna kwestia ale jak dla mnie nie do rozwikłania, bo nie jestem weterynarzem i nie wiem co lepsze dla psiaka.
Napisz dokładnie jakie zadałaś pytanie bo to ważne,bo jesli jest tylko BHA to nie jest do końca ok,natomiast jeśli tak jak na jednym z opakowań napisali przewaga tkoferoli plus BHA to zmienia postac rzeczy diametralnie,bo w drugim przypadku to BHA nie ma realnej mozliwości zaszkodzic psu ,(ze względu na znikomą ilość która wystepuje także w sporej ilości pokarmów dla ludzi),ale jeśli jest tylko BHA to nie jest optymistyczna odp.
Żeby nie było za wesoło to dodam,że bardziej szkodliwy jest kurczak z hipermarketu naszprycowany sterydami(hormony)antybiotykami ,aniżeli dodatek BHA w karmie suchej oczywiście jesli nie wystepuje jako jedyny konserwant,tylko jest dodawany do konserwantu naturalnego
Z drugiej jednak strony po co wogóle dodają konserwant syntetyczny,jesli można naturalnie konserwować?
Żeby nie było za wesoło to dodam,że bardziej szkodliwy jest kurczak z hipermarketu naszprycowany sterydami(hormony)antybiotykami ,aniżeli dodatek BHA w karmie suchej oczywiście jesli nie wystepuje jako jedyny konserwant,tylko jest dodawany do konserwantu naturalnego
Z drugiej jednak strony po co wogóle dodają konserwant syntetyczny,jesli można naturalnie konserwować?
-
W TŁUMACZENIU CAŁOŚCIOWO WYGLĄDA TO TAK:
"WITAM. MAM CHOREGO PSA (TRZUSTKA I WĄTROBA) I SZUKAM DLA NIEGO BARDZO DOBREGO JAKOŚCIOWO POKARMU. JEDNYM Z MOICH GŁÓWNYCH TYPÓW JEST MERA DOG LINIA PURE. CZY MOŻECIE MI POWIEDZIEĆ JAKIE KONKRETNIE ANTYOKSYDANTY ZNAJDUJĄ SIĘ W KARMIE? NIE MOGĘ ZNALEŹĆ O NICH ŻADNYCH INFORMACJI - ANI NA WASZEJ STRONIE INTERNETOWEJ ANI NA WORKU KARMY- JEDYNIE : "DODATKI TECHNOLOGICZNE: ANTYOKSYDANTY". JAKIE? CZY SĄ TO MOŻE BHT (e321) I BHA (E320)?
ODPOWIEDŹ PRZYSZŁA JAK ZAMIESZCZONA POWYŻEJ
"WITAM. MAM CHOREGO PSA (TRZUSTKA I WĄTROBA) I SZUKAM DLA NIEGO BARDZO DOBREGO JAKOŚCIOWO POKARMU. JEDNYM Z MOICH GŁÓWNYCH TYPÓW JEST MERA DOG LINIA PURE. CZY MOŻECIE MI POWIEDZIEĆ JAKIE KONKRETNIE ANTYOKSYDANTY ZNAJDUJĄ SIĘ W KARMIE? NIE MOGĘ ZNALEŹĆ O NICH ŻADNYCH INFORMACJI - ANI NA WASZEJ STRONIE INTERNETOWEJ ANI NA WORKU KARMY- JEDYNIE : "DODATKI TECHNOLOGICZNE: ANTYOKSYDANTY". JAKIE? CZY SĄ TO MOŻE BHT (e321) I BHA (E320)?
ODPOWIEDŹ PRZYSZŁA JAK ZAMIESZCZONA POWYŻEJ
-
COŚ MI POST PODCIĘŁO.
NIE BYŁO ŻADNYCH INNYCH INFORMACJI W STYLU TOKOFEROL I BHA TYLKO KRÓTKO- JAKO ANTYOKSYDANT UŻYWAMY BHA I DODANO ŻE W SPRAWIE DALSZYCH PYTAŃ MAM SIĘ NIE WAHAĆ I PISAĆ MAILA. TYLE.
NIE BYŁO ŻADNYCH INNYCH INFORMACJI W STYLU TOKOFEROL I BHA TYLKO KRÓTKO- JAKO ANTYOKSYDANT UŻYWAMY BHA I DODANO ŻE W SPRAWIE DALSZYCH PYTAŃ MAM SIĘ NIE WAHAĆ I PISAĆ MAILA. TYLE.
-
Ja osobiście daję mojemu psiakowi karmę firmy Purina jest genialna i psiak nie choruje
Mam pytanie. Obecnie po bardzo wielu próbach z karmami,zostały nam dwie, przy których nic się z psami nie dzieje, typu rzadkie i częste kupki, drapanie, brzydki zapach, straszne bąki itd. Te karmy to Markus Muhle i Nutra Gold BB. Która będzie lepsza dla ich zdrowia ? Psy to pudel, shih-tzu i mix-husky ze schroniska.
-
- Informacje
-