O'Canis
-
a gdzie drogi gościu masz kocie flaczki dla psa????
-
sądzę, że chodziło o flaczki kozie
Chefrenek pisze: No więc zamówiłam flaczki kocie, przełyki końskie i króliczą wątróbkę. Wszystko wygląda ładnie. Degustacja wieczorem.
Odświeżam wątek, gdyż dostałam próbny worek tej karmy - konina + łosoś i będę testować na mojej alergicznej suni.
Dowiedziałam się, że receptura tej karmy opracowana jest przez Polaka i karmy mokre produkowane są w Polsce. Natomiast karmy suche produkowane są na terenie Niemiec. A jest tak dlatego, że jak mnie poinformowano, jedynie Markus Muhle jako jedyny w Europie ma technologię liofilizacji karmy i jako, że szefowie obu firm się lubią, O'Canis z tej technologii korzysta.
Taka ciekawostka
Dla zainteresowanych skład karmy:
Skład
zmielona, suszona konina (29%)
mąka ziemniaczana (29%)
suszony łosoś (10%)
tłoczony na zimno olej rzepakowy
miąższ buraka
olej lniany
algi morskie
gruszki
ziemia okrzemkowa
czarna jagoda
tymianek
rozmaryn
koper włoski
rzeżucha
cykoria
zielona ziemia lecznicza
jukka Schildigera
Granulki jak w innych karmach zimno-tłoczonych, takie wałeczki, ciemne, ciężkie - dlatego wrażenie jest, że się psu daje głodowe racje
Dowiedziałam się, że receptura tej karmy opracowana jest przez Polaka i karmy mokre produkowane są w Polsce. Natomiast karmy suche produkowane są na terenie Niemiec. A jest tak dlatego, że jak mnie poinformowano, jedynie Markus Muhle jako jedyny w Europie ma technologię liofilizacji karmy i jako, że szefowie obu firm się lubią, O'Canis z tej technologii korzysta.
Taka ciekawostka
Dla zainteresowanych skład karmy:
Skład
zmielona, suszona konina (29%)
mąka ziemniaczana (29%)
suszony łosoś (10%)
tłoczony na zimno olej rzepakowy
miąższ buraka
olej lniany
algi morskie
gruszki
ziemia okrzemkowa
czarna jagoda
tymianek
rozmaryn
koper włoski
rzeżucha
cykoria
zielona ziemia lecznicza
jukka Schildigera
Granulki jak w innych karmach zimno-tłoczonych, takie wałeczki, ciemne, ciężkie - dlatego wrażenie jest, że się psu daje głodowe racje
Też mnie to zastanowiło i dociekliwie zapytałam Dostałam info, że ziemia okrzemkowa powstaje jako osad zimnych mórz i jezior, aktualnie głównie w morzach polarnych. Bardzo rzadki i trudno dostępny składnik.W naturze charakteryzuje się silnymi właściwościami filtrującymi, odwadniającymi i absorbuje nawozy sztuczne i wszelkie detergenty chemiczne. Ma zatem za zadanie oczyścić organizm z toksyn.
Natomiast Zielona ziemia lecznicza, ma za zadanie regulować odczyt Ph na odcinku między jelitem, a żołądkim dzięki czemu poprawia się trawienie.
Karma nie ma sztucznych dodatków dlatego ma ważność 6 miesięcy.
Zeszły tydzień sunia moja dostawała tę karmę 25% + resztę "starej", od dziś przeszłyśmy już tylko na O'Canis i będę bacznie obserwować
Natomiast Zielona ziemia lecznicza, ma za zadanie regulować odczyt Ph na odcinku między jelitem, a żołądkim dzięki czemu poprawia się trawienie.
Karma nie ma sztucznych dodatków dlatego ma ważność 6 miesięcy.
Zeszły tydzień sunia moja dostawała tę karmę 25% + resztę "starej", od dziś przeszłyśmy już tylko na O'Canis i będę bacznie obserwować
-
- Informacje
-