Trovet

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
Robert A.

15 listopada 2012, 12:13

Omega 3 możesz podawac 2x dziennie po 2 szt kapsułek,ale codziennie.
Aniek

16 listopada 2012, 12:08

Ok, zamówione. Tak z własnego doświadczenia: Ile czasu potrzeba, żeby to wszystko się uspokoiło, albo inaczej...po jakim czasie zacząć dalej drążyć i szukać przyczyny takich problemów gdzie indziej?
isabelle30

16 listopada 2012, 12:13

Po 2-3 tygodniach powinna być widoczna poprawa, po następnych 4-6 objawy powinny ustąpić
Aniek

16 listopada 2012, 13:27

Dziękuję :)
Aniek

09 stycznia 2013, 09:31

Proszę o pomoc, bo robię się głupia....

Pies od ok 2 miesięcy na suplementach z polecenia Roberta. Na Trovet nie przechodziłam od razu, bo zrobił mi się zapas TOTW. A i sierść się poprawiła - przestała wypadać, łupież dużo mniejszy - ale jeszcze da się znaleźć jakieś płatki.

Skończył się TOTW przeszliśmy na Trovet RRD, jakieś 2 tyg temu (może więcej). W zeszły piątek trafiliśmy do weta, od kilku dni pies robił "krowią kupę", był osowiały. Po wymacaniu okazało się że ma bardzo powiększone jelita, więc stan zapalny od dłuższego czasu. Dostał Ditrivet. Kupa lepsza momentalnie, no po kilku godzinach :) Humor też lepszy.
Wet po wynikach krwi powiedział coś o enteropatii białkogubnej (niski poziom białka właściwego), jeszcze nie mówi konkretnie czekamy na resztę wyników.

Ale moje pytanie - czy w takiej sytuacji mogę zostać przy Trovecie na ten moment, czy trzeba szukać czegoś innego? Podawać suplementy, czy na razie się wstrzymać?

nasz wątek w dziale Choroby - http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... 89#p151289
Awatar użytkownika
Robert A.

09 stycznia 2013, 10:46

Wstrzymaj się z suplementami ,natomiast nie widzę łącznika między stanem zapalnym jelit a RRD TROVET.
Aniek

09 stycznia 2013, 11:21

Ja też nie widzę łącznika. Wet powiedziała, że stan zapalny już od jakiegoś czasu jest, więc nie ma opcji, żeby na Trovet zrzucić. Nie wiem czy jest coś bardziej lekkostrawnego niż to.

Ok. czekam z suplami na resztę wyników. Czytając w necie to mi to trochę podbija pod zewnątrzwydzielniczą niewydolność trzustki (będzie wiadomo po wynikach TLI dzisiaj) - czy w takim wypadku Trovet będzie dobry?
Awatar użytkownika
Robert A.

09 stycznia 2013, 11:32

Przy zewnątrzwydzielniczej trzustce karma powinna byc niskotłuszczowa a Trowet RRD nie jest taka karmą i sie nie nadaje z karm nieweterynaryjnych polecam Mera Dog pure salmon,
Aniek

09 stycznia 2013, 11:59

Rozumiem, dziękuję :) W takim razie czekam na wyniki i pewnie jeszcze się odezwę :)
andziona

24 stycznia 2013, 11:33

Witam!

Rowniez jestem zainteresowana karma z krolikiem,niedawno odebralismy wyniki,piesek uczulony na rozne skaldniki pokarmowe, to chow chow 30kg, szukam jakiejs suchej karmy ,ktora by nam pasowala, niestety ZADNA przeze mnie zanaleiona nie pasuje w 100%. Trovet RRD z krolikiem,prawie pasuje,ALE zawiera olej rybny,a piesek jest tez uczulony na rybe.Czy ma ktos jakis doswiadczenia?
alana

30 stycznia 2013, 21:13

Witam,

po 2 miesiącach podawania Trovet RRD mogę już coś powiedzieć. Pies faktycznie żadnych oznak uczulenia nie wykazuje, trawienie też ok, bez rozwolnień i tego typu innych rzeczy. Niestety to pierwsza karma, którą pies strasznie męczy, schudł bo strajkuje po kilka dni no i sierść też wątłej urody :/ Został nam jakiś kg i już do RRD nie wracamy. W następnej kolejności Simply lamb&rice...
bura4

02 lutego 2013, 12:55

Moje szczęście królikowego Troveta męczyło jak własne ciało, za to Fitmina je chętnie - a efekty podobne tzn nie ma symptomów alergii. Czym wartało by wzbogacić Fitmina od strony suplementacji?? Pies jest aktywny, mega adhd i oszołom.
Gość

06 marca 2013, 15:54

Zawiodłam się na karmie firmy Trovet ! Otóż blisko rok zamawiam karmę Trovet VPD . Za każdym razem granulki takie same . Ostatnie zamówienie robiłam w "Świecie karm" . Otrzymana karma miała wyraźnie jaśniejsze granulki , co sugerowało na brak jakiegoś składnika , albo zamianę na inną karmę . Interweniowałam w sklepie , przesyłając zdjęcie granulek i otrzymałam taką odpowiedź ..........."Po konsultacji z głównym dystrybutorem otrzymaliśmy informację, że nie ma to wpływu w żadnym stopniu na jakość karmy, a jest jedynie skutkiem mniejszej zawartości produktów pochodzenia zwierzęcego, które mają znaczący wpływ na kolor karmy, a nie na zawartość mięsną i odżywczą ." Czegoś tu nie rozumiem , skoro ma mniej produktów pochodzenia zwierzęcego, to tym samym mniejsza jest zawartość mięsa . A może tam właśnie mięsa brak ?Karma nie należy do tanich . I co ja mam zrobić ? czy podawać psu ? Dostałam jeszcze informację , że otrzymam oficjalne pismo z wyjaśnieniem od generalnego dystrybutora .
Awatar użytkownika
Robert A.

06 marca 2013, 16:14

bura4 pisze:Moje szczęście królikowego Troveta męczyło jak własne ciało, za to Fitmina je chętnie - a efekty podobne tzn nie ma symptomów alergii. Czym wartało by wzbogacić Fitmina od strony suplementacji?? Pies jest aktywny, mega adhd i oszołom.
Którym Fitminem karmisz?
bura4

18 marca 2013, 23:09

Robert A. pisze:
bura4 pisze:Moje szczęście królikowego Troveta męczyło jak własne ciało, za to Fitmina je chętnie - a efekty podobne tzn nie ma symptomów alergii. Czym wartało by wzbogacić Fitmina od strony suplementacji?? Pies jest aktywny, mega adhd i oszołom.
Którym Fitminem karmisz?
Fitmin Solution Rabbit &Rice
ODPOWIEDZ
  • Informacje