Canine Caviar

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
Anka

10 stycznia 2013, 15:59

Wrzuciłam w "szukaj" na forum i tylko jeden post mi pokazało a jestem ciekawa Waszej opinii. Polska strona karmy to
http://www.caninecaviarpolska.pl/
dostałam próbki, są to bardzo malutkie granulki, jeden posiłek daję suche aby mieć zamiennik na wyjazdy i szukam czegoś smakowitego a dobrego.
Dałam mu 4 granulki i nawet chętnie zjadł, normalnie jest bardzo podejrzliwy i zawsze pluje czyms nowym na początku;-)
Czy ma może ktoś z Was jakąś wiedzę praktyczną na temat tej karmy? może ktoś karmił, karmi?
Jeżeli taki temat już był to z góry przepraszam, ale nie znalazłam.
Na razie jako zamiennik suchy daję 1st Choice , ale coraz mniej chętnie go je.
Awatar użytkownika
Robert A.

10 stycznia 2013, 19:35

Alergie – lucerna, czosnek, kozieradka oraz pietruszka pomagają utrzymać skórę w dobrej kondycji
to z ich strony PL
Czepiam się ale..... nie uznaje kłamstwa a juz w temacie zioła potrafie się zdenerwować :wink: jak ktoś pisze takie bzdury!!!
Żaden z wymienionych składników ziołowych nie zabezpiecza bezpośrednio przed alergią i nie jest używany przez psich zielarzy w mieszankach antyalergicznych!!!
Natomiast chętni na karmę się znajdą gdyż przy okazji sprytny marketing antynowotworowy został uruchomiony :)
Awatar użytkownika
Robert A.

10 stycznia 2013, 19:37

Wiem ,że się czepiam :)
Awatar użytkownika
Anka

10 stycznia 2013, 19:51

liczyłam na Twoją odpowiedź, dzięki.
Mnie trochę nie podobają się takie malutkie granulki, są pyciupane no i brak podanego procentowego składu poszczególnych składników. Nie wiem co z tych grochem, nie wiem też czemu producent uważa, że ziemniaki są be. Mam konserwy Ziwi, ale przy wielkości mojego psa to na wyjeździe musiałby je jeśc w strasznych ilościach ;-) zastanawiam się nad opcją puszek Lunderlanda, tam jest samo mięso, na wyjeździe mogłabym zalać płatki ryżowe wrzątkiem ( dojdą, nawet maszynkę jednopalnikową mogę zabrać) , Lunderland ma suszone warzywa, jabłko, marchew mogę zabrać z domu i zetrzeć, suplementy typu drożdże, mączke ze skorupek itp mam to nie problem i jakoś tydzień przebidować.
Markusa jadł, ale pił strasznie wodę no i wyczytałam, że któryś z Twoich psów po karmie tłoczonej na zimno miał nadkwasotę, więc wolę dmuchać na zimne.
Dalej szukam, w domu nie problem, sama mu pichcę.
ODPOWIEDZ
  • Informacje