Karma dla seniora

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
ryba_2000

20 stycznia 2013, 21:31

Ząbki wypadły mu po czyszczeniu zębów bo cofnęły mu się dziąsła. I mój wet w Polsce mnie uprzedził, że ma 4 bardzo luźne po czyszczeniu i mogą wypaść ale ona ich nie usuwała bo jest szansa, że nie wypadną wszystkie. No i też te najsłabsze wyleciały a reszta dalej się trzyma.
A co do namaczania to kupiłam kiedyś taką którą można było podawać na sucho i zalewać ciepłą wodą. Raz spróbowałam i cały dzień leżało w misce a pies nic nie zjadł więc to też nie przejdzie.
Z badaniami niestety musze poczekać do początku marca bo dopiero wtedy wraca mój weterynarz. Poszukam w międzyczasie kogoś innego. Mam nadzieję, że znajde do tego czasu.
Awatar użytkownika
ryba_2000

20 stycznia 2013, 21:39

Seiti pisze: Koniecznie psu zrób badania i myj mu często zęby.
Niestety jak go dostałam nie przypilnowałam z tym myciem zębów i teraz jak widzi szczoteczkę to reaguje na nią tak jakby to był wróg nr 1. po 3ciej pogryzionej zrezygnowałam z kolejnych prób wkładania mu czegoś do paszczy w celu umycia zębów i pozostało mi tylko dawania dentastix :(
Wiem, że przez moje zaniedbanie w przeszłości jest tak a nie inaczej ale niestety czasu nie cofnę, żeby go tego nauczyć.
Seiti

20 stycznia 2013, 21:44

Dentastix w niczym nie pomoże. Kiedyś czytałam o jakimś płynie co się go do wody wlewa, kobieta się o nim dobrze wypowiadała, nazwy nie pamiętam. Poszukaj zamiennika szczoteczki.
Zaniedbanie zaniedbaniem, pies ma już swój wiek i może zaczął chorować(odpukać). Dlatego ważne są badania. Ja uważam, że jak będzie wiadomo że pies jest zdrowy (lub co mu dolega) można myśleć o karmie, ale jeśli pies nie jest fanatykiem karmy i woli gotowane...
ODPOWIEDZ
  • Informacje