sierść owczarka niemieckiego

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

GOSIA

09 stycznia 2005, 20:44

prosze o rade co zrobić by sirść owczarka niemieckiego nabrała bardziej rudej barwy pies ma 12 mieś.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

11 stycznia 2005, 23:07

niestety prawdopodobnie nie zrobisz nic genetyki nie przeskoczysz, ale można próbowac toszke naciągnąc nature kosmetykami
ONkaBarfowa :)

27 stycznia 2014, 10:25

Pierwszy raz się spotykam z czymś takim, aby sierść miała inne ubarwienie niż ma w rzeczywistości.
Jedyny problem jaki miałam z moim psem (ONek) i jego sierścią to problem z nadmiernym wypadaniem, pewnym matowieniem i świądem skóry. I na to wszystko znalazłam receptę w gruntownej zmianie diety. Przestałam mu podawać suchą karmę, a zaczęłam karmić barfem. Bardzo pozytywnie wpłynęło to na sierść. Dodatkowo podawałam krople składające się z różnych olei (przepisane przez Weta). Mięso zamawiamy z aspolu (nie gotujemy, choć oczywiście ich mieszanki można gotować i podawać z ryżem, makaronem). Jednak my postanowiliśmy za namową Weta karmić surowizną. Mięso podajemy oddzielnie, do tego surowe kości, podroby i żołądki, które psy kochają. Jak wpadają do nas znajomi z ich seterem a przypada pora karmienia naszego psa i podajemy żołądki wołowe to seter szaleje ;)
Ale to tak jak mówię, bardziej w kwestii kondycji sierści i skóry a nie samego ubarwienia. Bo jednak genetyki się nie przeskoczy :)

W każdym razie, gdyby twój pies miał kiedykolwiek problemy z sierścią, skórą wywoływane przez alergeny, to polecam dietę BARF i mieszanki i mięso w kawałkach ASPOLU. Naszej psince pomogło. Przekonaliśmy też niejednych znajomych i oni też zauważyli różnice w kondycji psiej i w zdrowiu (wyniki najlepsze w życiu)
Awatar użytkownika
Alto

27 stycznia 2014, 16:32

Czy ja mam tylko wrażenie czy zaczęła się na forum nachalna reklama aspolu :roll:
Gość

27 stycznia 2014, 16:47

Na to wygląda , to nie pierwszy post w tym stylu .
ruikhal7Tl

27 stycznia 2014, 18:08

A co to Aspol?
Awatar użytkownika
Alto

28 stycznia 2014, 10:46

Aspol tak samo jak Primex to firmy produkujące mrożone paczki z mięsem i kośćmi dla psów. Artykuły są w formie przemielonej lub w kawałkach. Ma to pretendować do naturalnej diety barf, choć osobiście bałabym się tym karmić na dłuższą metę. W środku w mielonkach np. nie wiadomo jakie części zwierzaka są użyte i jakie są ich proporcje. Nieraz zastanawiałam się czy nie skusić się w Leclercu (w moim np stoi zamrażarka z produktami tej firmy) na opakowanie królika z kością, tyle że o ile tuszki królicze w sprzedaży są jasno różowe, paczka jest aż ciemna od podrobów i pewnie krwi. Nie żebym miała coś przeciwko tym składnikom, ale lubię wiedzieć co konkretnie w środku jest. Nie mówiąc, że większość mięs można wyszperać taniej i w formie świeżej na bazarach, czy innych sklepach mięsnych gdzie sami dzielą półtusze i pozostają im takie "odpady".
ODPOWIEDZ
  • Informacje