Karma odchudzająca i inne tematy dotyczące diety psów
isabelle nie rozśmieszaj mnie proszę ........ja nie mam argumentów -rzeczywiście nie mam ......wszystko co czym piszę staram się poprzeć argumentami .chcieliście artykuły innych osób a nie tylko moje poglądy -dostaliście.... więc sorry tak samo jak ty bronisz swoich przekonań tak ja robię dokładnie to samo . i wzajemnie wpychaj w swojego psa tony mięsa nafaszerowanego sterydami i bezwartościowe kości przesiąknięty antybiotykami .acha a metody Cesara Millana też popierasz ? w przechodzeniu pierwszemu przez drzwi i jedzeniu w pierwszej kolejności ? to ,że człowiek powinien zdominować psa siłą aby pies był mu podporządkowany ? nie ? to błąd -przecież pies pochodzi od wilka i zachowuje się jak on -je to co on i te tysiące lat nie wpłynęły ani na jego zachowanie , ani wygląd ,ani sposób żywienia ....
-
...
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2013, 12:40 przez isabelle30, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Usuwam wpis merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2014, 09:55 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Skoro argumnetów bark trzeba temat skierować w inna stronę. Tyle że i tym razem rozmówcy mają wiecej do powiedzenia niż rozmydlaczka
Fakt, ale jak choćby jedna czytająca to osoba zastanowi się nad tym, jakie ma zwierzę w domu i spróbuje coś zmienić, będę uważała ten temat za owocnySeiti pisze:Dla mnie pies będzie drapieżnikiem przystosowanym do życia wśród ludzi.
Niech każdy karmi tym co służy psu. W tej dyskusji nikt nikogo nie przekona do swoich racji.
nio właśnie - a ma w domu domowego psa i niech każdy to sam zinterpretuje ........
-
Usuwam wpis merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2014, 09:57 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pies domowy – udomowiona forma wilka szarego, ssaka drapieżnego z rodziny psowatych (Canidae), uznana przez niektórych za podgatunek wilka, a przez niektórych za odrębny gatunek[potrzebne źródło] opisywany pod synonimicznymi nazwami Canis lupus familiaris lub Canis familiaris." (Wikipedia)
Klasyfikacja: Rodzaj- canis, gatunek- wilk, podgatunek- pies domowy. (Wikipedia)
Klasyfikacja: Rodzaj- canis, gatunek- wilk, podgatunek- pies domowy. (Wikipedia)
-
Pozwolę sobie dołączyć do tej dyskusji z innym pytaniem, karma sucha dla wysterylizowanej suni z tendencją do tycia... przeczytałam trochę postów pod tym tytułem i wiem, że najlepsza byłaby light (25%białka i 10% tłuszczu), dodatkowym wymogiem jest mniejsza zawartość magnezu (i tutaj chciałam się dowiedzieć ile maksymalnie % może go zawierać, by nie wpłynęła negatywnie na organizm psa), psina jest wybredna, ma prawie cały worek fitmina i nie chce go jak na razie ruszyć...chętnie zjadła resztę brita łososiowego, niestety w zoologicznym się skończył i tyle po jej apetycie. Co do innych suchych po fitminie (być może będę zmuszona go komuś odsprzedać) chciałam spróbować MM (i tutaj pasowałyby proporcje % co do tycia białko 25%, tłuszcz 10,5%) ale niestety jest uczuleniowcem i kurczak w składzie odpada (chyba że znacie jakieś karmy które nie uczulają a zawierają kuraka). Drugą sprawą jest mięcho, które uwielbia (nie wiem czym była przedtem karmiona, ale zje gotowane jak i surowe)...przypadkiem zauważyłam auto dostawcze sklepu internetowego "Mięso dla psa" i sprawdziłam oferty (jak dla mnie bardzo atrakcyjne + bliskość sklepu), dlatego chciałam się dowiedzieć czy ktoś z was miał jakąś styczność z ich produktami (bardziej interesowałoby mnie to czy mięso jakim dysponują jest bezpieczne, nie chcę za każdym razem podając psu jedzenie bać się, że zachoruje na aujeszkiego, dlatego też szukam pewnego a niedrogiego źródła zamiast kombinować w zwykłych sklepach). Z góry dziękuję za porady
-
A ja mam w domu udomowionego mięsożernego drapieżnika
Udomowionego bo się do mnie przytula...
Udomowionego bo chce ze mną gadać....
Udomowionego bo jada ubite wcześniej mięso, nie poluje w parku na braci mniejszych samodzielnie
Nie mam w domu za to świni węglowodanowo żernej....ani też krowy w psiej skórze, nie jest to napewno także owca, koza, kura czy królik.
Udomowionego bo się do mnie przytula...
Udomowionego bo chce ze mną gadać....
Udomowionego bo jada ubite wcześniej mięso, nie poluje w parku na braci mniejszych samodzielnie
Nie mam w domu za to świni węglowodanowo żernej....ani też krowy w psiej skórze, nie jest to napewno także owca, koza, kura czy królik.
-
...
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2013, 12:40 przez isabelle30, łącznie zmieniany 1 raz.
-
to ja mam drapieżnika pierdołę, bo nawet jakby chciała to i tak nie uda się jej nic upolować (jedyną ofiarą mogą paść kury, bo odfrunąć nie potrafią)
-
- Informacje
-