Kolega przywiózł mi z Francji sosy dla psów do polewania suchej karmy. Opakowanie wygląda jak ketchup. U nas takich cudów jeszcze nie widziałem.
http://www.youtube.com/watch?v=UhnjmQfB0zk
Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
-
Ło Panie Czego to ludzi dla kasy nie wymyślo. Niedługo to powstanie specjalny papier toaletowy do wycierania tyłka dla psa Ja niczyjm nie polewam i polewać nie będę. Dla mnie to jakieś wydumki a raczej kolejny chwyt żeby kasę wyjąć z kielni psiarzy. Można czasem kefirkiem polać, tudzież rosłkiem ale bez przesady żeby specjalnie jakieś sosy...
Nie do końca mogę się z tym zgodzić. Mój pies po pewnym czasie tył na Markusie, ale cóż, jak obliczyłem, że ilość węglowodanów w karmie wynosi prawie 50% to jakoś mnie to nie dziwi. Lupo wypada pod tym względem niewiele lepiej bo tych węglowodanów jest ponad 40%. Na plus przemawia, że wypełniacze wydają się być lepszej jakości, nie ma białego ryżu i kukurydzy, a jest ryż brązowy. Mimo to już wiem, że nie będę karmić Lupo Natural. Pies zje ten worek i podziękuję. Ma po niej ciągłe gazy i za często jej się odbija. Wiem jeszcze za krótki czas minął, bo raptem tydzień, ale na niekorzyść karmy przemawia dodatkowo niechęć psa. Pierwsze 2-3 dni był szał, pewnie dlatego, że coś nowego, a od 4 dnia strajk, nie chce jeść....mogłem już zostać przy MM, godzinę marudziła, ale zjadła. Na Lupo strajk trwa cały dzieńMartines999 pisze:Ja swojemu właśnie tyle podaję tj 1,2% wagi. Pies wazy ok 52-53 kg i dostaje ok 600 gr dziennie. Karma faktycznie nieco lżejsza od MM ale robiona w podobny sposób. Trochę inny skład, jeszcze lepsze gatunkowo półprodukty. U mnie się sprawdziła. Tak więc dla Twojej suni 250-280 gr, maks 300 będzie w sam raz. Z drugiej strony na tych karmach raczej trudno psa utuczyć.
W temacie Trovetu DPD.
Opinia moja była pozytywna i jest nadal, jednak w kolejnym zamówionym worku zauważyłam, że "groszki" są mniejsze i inaczej pachną. Zmienili coś w składzie jak nic! Pies je karmę chętniej, bo jest bardziej zapaszysta. Ale niestety robi częściej kupy i czasem jak przygazuje, to aż sam ucieka z miejsca eksplozji.I to jest właśnie wkurzające, gdy producent coś zmienia.
Nie mam wzorca jak ta karma powinna wyglądać, więc chyba trudno byłoby to reklamować...
A tymczasem siedzę jak na szpilkach, bo mój sierściuch miał zabieg i czekam na telefon od weta kiedy będzie można go odebrać.
Opinia moja była pozytywna i jest nadal, jednak w kolejnym zamówionym worku zauważyłam, że "groszki" są mniejsze i inaczej pachną. Zmienili coś w składzie jak nic! Pies je karmę chętniej, bo jest bardziej zapaszysta. Ale niestety robi częściej kupy i czasem jak przygazuje, to aż sam ucieka z miejsca eksplozji.I to jest właśnie wkurzające, gdy producent coś zmienia.
Nie mam wzorca jak ta karma powinna wyglądać, więc chyba trudno byłoby to reklamować...
A tymczasem siedzę jak na szpilkach, bo mój sierściuch miał zabieg i czekam na telefon od weta kiedy będzie można go odebrać.
Witam, mam pytanie, czy Purina zmieniała ostatnio kształt granulek? Psiaki karmię NGBB, ale ostatnio kupiłam trochę Puriny "na smaczki" w zoologicznym. Nigdy nią nie karmiłam, także nie mam pojęcia jak wyglądają granulki w wersji dla szczeniąt. Pytam dlatego, że podczas podawania zorientowałam się, że mam granulki... w kształcie kulek i inne- niby gwiazdek; różnią się nie tylko kształtem, ale też i trochę wielkością. Tak się zastanawiam, czy wsypali resztke starego wora do nowego, czy w ogóle nie wiadomo co to jest... Zawsze kupuje pełne worki i nigdy nie miałam w jednym granulek o różnym kształcie.
-
Dzien dobry, przebrnelam przez ponad 240 stron. Fajnie sie czytalo, rozjasnilo mi sie troszke w glowie w tym temacie
Mam pytanie.
Posiadam dwa psy rasy AST, suczke 5 letnia i psa, ktory ma 9 lat. Oboje zdrowi, badania robimy regularnie raz na pol roku. Nic zlego sie nie dzieje. Alergia na kuczaka jest.
Aktualnie poszukuje karmy, ktora moglyby jesc oboje. Pies jest z tej grupy wybrzydzaczy natomiast suczka nie grymasi za bardzo.
Zastanawiam sie na Wolfsblutem.
Dostalam na probe 2 kg Green Valley i psy oszlaly na jej punkcie. Karma ladnie pachnie ziolami. Mysle nad jej kupnem ale patrzac na jej sklad zastanawiam sie czy dla mojego seniora 30% bialka i 18% tluszczu to nie bedzie zbyt duzo (pies jest umiarkowanie aktywny)? Zaniepokoila mnie tez ilosc wapnia 2,51% i fosforu 1,33%. Ktos mi powiedzial, ze ta karma nadaje sie dla mlodych psow duzych ras. I teraz nie wiem... Czy nie wyrzadze krzywdy swoim psom karmiac ich ta karma?
Ewentualnie rozwazam tez zakup Wolfsbluta Wild Duck (kaczka ziemniaki) 21% bialka i 9% tluszczu lub Black Marsh (bawół wodny, słodkie ziemniaki, dynia) 23% bialka i 10% tluszczu.
Gdyby ktos mogl mi doradzic, bede wdzieczna
Pozdrawiam.
Agata
Mam pytanie.
Posiadam dwa psy rasy AST, suczke 5 letnia i psa, ktory ma 9 lat. Oboje zdrowi, badania robimy regularnie raz na pol roku. Nic zlego sie nie dzieje. Alergia na kuczaka jest.
Aktualnie poszukuje karmy, ktora moglyby jesc oboje. Pies jest z tej grupy wybrzydzaczy natomiast suczka nie grymasi za bardzo.
Zastanawiam sie na Wolfsblutem.
Dostalam na probe 2 kg Green Valley i psy oszlaly na jej punkcie. Karma ladnie pachnie ziolami. Mysle nad jej kupnem ale patrzac na jej sklad zastanawiam sie czy dla mojego seniora 30% bialka i 18% tluszczu to nie bedzie zbyt duzo (pies jest umiarkowanie aktywny)? Zaniepokoila mnie tez ilosc wapnia 2,51% i fosforu 1,33%. Ktos mi powiedzial, ze ta karma nadaje sie dla mlodych psow duzych ras. I teraz nie wiem... Czy nie wyrzadze krzywdy swoim psom karmiac ich ta karma?
Ewentualnie rozwazam tez zakup Wolfsbluta Wild Duck (kaczka ziemniaki) 21% bialka i 9% tluszczu lub Black Marsh (bawół wodny, słodkie ziemniaki, dynia) 23% bialka i 10% tluszczu.
Gdyby ktos mogl mi doradzic, bede wdzieczna
Pozdrawiam.
Agata
-
- Informacje
-