roczniak robi 3 kupy dziennie-je Trovet Rabbit

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
Robert A.

20 maja 2013, 17:53

Osobiście zrobiłbym tak 100g Trovetu + 250g Mera Dog x 2 dawki
dorkas

20 maja 2013, 18:23

Robert A. pisze:Osobiście zrobiłbym tak 100g Trovetu + 250g Mera Dog x 2 dawki
bardzo dziękuję za pomoc :D
szafirka

21 maja 2013, 09:10

dorkas - ja nie straszę, bo nie mam wystarczającej wiedzy. Powtarzam to, co mówił mój wet, by uważać na karmy, których producent zaleca duże dawki, bo oznacza to ,że jest mało przyswajalna. Ale tu chodzi o młodzieniasa rozwijającego się, a to inna bajka faktycznie. Byleby pies był zdrowy i zadowolony.
Mój na przykład dziś rano mnie zaskoczył, postanowił po swoim śniadaniu zjeść jeszcze moje, ściągnął z szafki ( nigdy przenigdy tego nie robił) pasztecik i zjadł pół opakowania. Człowiek się stara, czyta, dobiera odpowiednie żarcie, a tu proszę.
Mam tylko nadzieję, że rewolucji nie będzie.
dorkas

21 maja 2013, 09:27

szafirka pisze:dorkas - ja nie straszę, bo nie mam wystarczającej wiedzy. Powtarzam to, co mówił mój wet, by uważać na karmy, których producent zaleca duże dawki, bo oznacza to ,że jest mało przyswajalna. Ale tu chodzi o młodzieniasa rozwijającego się, a to inna bajka faktycznie. Byleby pies był zdrowy i zadowolony.
Mój na przykład dziś rano mnie zaskoczył, postanowił po swoim śniadaniu zjeść jeszcze moje, ściągnął z szafki ( nigdy przenigdy tego nie robił) pasztecik i zjadł pół opakowania. Człowiek się stara, czyta, dobiera odpowiednie żarcie, a tu proszę.
Mam tylko nadzieję, że rewolucji nie będzie.
taaa, moje już by latały z tyłkiem po takim paszteciku :D :D
dzisiaj rano młody dostał trovet z merą - wszamał wszystko. teraz będziemy obserwować i psa i qupska :)

Pozdrawiam cieplutko
dorkas

23 maja 2013, 20:41

witam ponownie, młody od paru dni na Mera. Nic się nie dzieje, żadnych rewolucji, qupska dobre (2-3). Jednakże nie dostaje tak dużej ilości karmy, bo po prostu nie zjada. Dostaje rano 250 i wieczorem 250.

Pozdrawiam D.
szafirka

24 maja 2013, 08:55

to super, gdyby tak jeszcze częstotliwość się zmieniła, to wtedy byłoby miodzio.
Ja zamówiłam na próbę niedużą ilość Brit Care, spróbujemy tego wynalazku.
Ogólnie widzę, że mój sierściuch potrzebuje odmiany, bo dziś rano aż piszczał za białym serem. Zjadł ciutkę. Ostatnio po pasztecie nic się nie działo, mam nadzieję że po tej odrobinie nabiału tez nie.
Przedwczoraj na placu zabaw jakiś dzieciak zostawił na ławce kabanosy drobiowe, Nero się poczęstował, a jak że, dzieciak w ryk, mamusia dzieciaka w krzyk, a ja w śmiech. Kobietę to jeszcze bardziej zirytowało, aż męża zawołała, no i draka na osiedlu na maksa. Poszłam do sklepu i odkupiłam 4 paczki, wręczając mamusi powiedziałam, że kupiłam więcej, tak na zaś, gdyby jeszcze kiedyś pies miał ochotę zjeść, zaczęła mnie straszyć strażą miejską. Więc kazałam jej dzwonić po chłopaków. No i a jakże, przyjechali, chyba nie mieli co robić. Jednego z nich znałam, był jakiś czas temu w moim miejscu pracy jako petent, fajny gość, od razu mnie poznał więc odetchnęłam. Potem myślałam,że zejdę, jak się z mamuśki nabijali. Najważniejsze w tym było dziecko, które się wypłakało chyba za wszystkie czasy. Tylko podczas wizytacji chłopaków ze straży dzieciak niemalże na psie jeździł, w sensie bawił się w najlepsze, a podczas tej zabawy zjedli wspólnie kolejna paczkę kabanosów. No i szanowny Pan strażnik prawa kazał mamie "poszkodowanego" dziecka bardziej go pilnować, zarzucił jej niewystarczająca uwagę. Ściemnił, że Nero to pies szkolony, wychowany do zabawy i policyjny emeryt :mrgreen: W taki o to sposób mój pies awansował na policjanta, aż urosłam z dumy.
Sorki, wiem,że ten mój wpis nie na temat, ale chciałam się podzielić historią bądż co bądź żywieniową, jak to od kabanosa można szybko przejśc do interwencji straży miejskiej.
szafirka

06 czerwca 2013, 14:55

dorkas- jak tam Twój młodzieniec się miewa po Mera? W porządku?
dorkas

09 czerwca 2013, 16:01

szafirka pisze:dorkas- jak tam Twój młodzieniec się miewa po Mera? W porządku?

Witaj :)

tak tak wszystko w porządku. Qupska są twarde, zbite, 2 razy dziennie.
Nic złego się nie dzieje. Młody zajada karmę.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ
  • Informacje