JAKIE MIĘSO POZA WOŁOWINĄ DLA PSA, KTÓRY NIE LUBI DROBIU?
mój szczeniak( 3 m-ce, waży 11 kg) totalnie bojkotuje drób, po podrobach miał biegunkę więc praktycznie cały czas dajeę jej wołowinę. Jakie jeszce mięso mogę jej dawać- cielęcina wychodzi jak dal mnie trochę za drogo. Czytałam,że można podawać baraninę i koninę, ale takiego mięsa w mojej miejscowości to w ogóle nie sprzedają, i nawet nie mam mozliwości zobaczyć ile to kosztuje. Proszę o rady, może ktoś z forum podpowie mi coś.
Generalnie każde chude mieso jest dobre. Wołowina, konina, baranina, no może wieprzowina ale pozbawiona tluszczu ( trzeba wykroić tłuste kawałki). Możesz też spróbować dawać podroby, ale ze sprawdzonego źródła!!!
Pamiętaj o proporcajch:1/3 mięsa, 1/3 ryżu bądź kaszy, 1/3 warzyw + suplementy w okresie wzrostu.
Pamiętaj o proporcajch:1/3 mięsa, 1/3 ryżu bądź kaszy, 1/3 warzyw + suplementy w okresie wzrostu.
hej.ja czytalam ze nei mozna psu podawac wieprzowiny z jakichs tam wzgledow ktorych nie pamietam.moj piesio wcina kurczaka ewentualnie indyka lub cielecinke.
Nie można ją karmić bo jest tłusta i działa tak samo na zwierzęta jak na ludzi, ale to nie znaczy że nie można jej wcale podawać. Poprostu nie podawaj jej jako głowny składnik pożywienia.
-
- Informacje
-