Pewna dziewczyna przygarnęła bezdomną sukę i jej 8 szczeniaków. Chcę jej wysłać tabletki na odrobaczenie dla szczeniąt, ale nie wiem kiedy po raz pierwszy powinno się je odrobaczyć i kiedy należałoby odrobaczenie powtórzyć (szczeniaki mają w tej chwili dwa tygodnie). Jaki środek będzie najlepszy?
I jeszcze jedno - czy suka karmiąca może zostać odpchlona Fiprexem?
Szczeniak - kiedy odrobaczyć?
Mefi pierwsze odrobaczanie szczeniąt jest zalecane w 2-3 tygodniu ich życia, następne po upływie 4tyg. Także psiaczki są teraz w odpowiednim wieku
Moje psy były i są odrobaczane Paratexem, ale musisz cierpliwie poczekać na odpowiedź dra Jarka- oprócz preparatu jest jeszcze kwestia dawkowania, sposobu podania itp.
Pozdrawiam
Moje psy były i są odrobaczane Paratexem, ale musisz cierpliwie poczekać na odpowiedź dra Jarka- oprócz preparatu jest jeszcze kwestia dawkowania, sposobu podania itp.
Pozdrawiam
zalecamy odrobaczanie 3-4 tydzień po 2 tygodniach powtórka oczywiście mama też. Początkowo słabszy środek potem mocniejszy. Np. preparaty zawierające tylko pyrantel jako pierwszy środek potem preparaty złożone.
-
- Informacje
-