Dla starszego psa nadaje się karma typu Senior(ale dobrej jakości) - przeważnie mają dodatek składników wspomagających stawy, warto również podawać preparaty ochronne z glukozaminą i chondroityną . Pomaga również regularna, ostrożna aktywność ruchowa.
Pozdrawiam
Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
Witam, mam pytanie: mam dobry dostep do karmy http://www.pXXXXXXXXXX
Co o niej sadzicie? Jakies sugestie? Dac sobie spokoj, czy sprobowac?
Co o niej sadzicie? Jakies sugestie? Dac sobie spokoj, czy sprobowac?
Mam pytanie dotyczące zmiany karmy. Z Biomilla na jakąś równie dobrej jakości. Szukam czegoś już dla seniora (skończone 7 lat) i bez kurczaka. To jest ostatecznie powód zmiany. Trochę się już pytałam na forum o różne karmy, no ale teraz decyzja już zapadła:) Może Natural Balance Sweet Potato & Venicon? A może pojawiło się na rynku coś smakowitego i zdrowego? Nie ukrywam, że zależy mi na zdaniu Roberta:)
Pozdrawiamy
M.
Pozdrawiamy
M.
Karma Kingsmoor jest chwalona , sama przymierzam się do jej spróbowania dla mojego psiaka.
Tutaj jest post na temat tej karmy.Rikula pisze:Swoją adoptowana sunię karmię Kingsmoor i o innej słyszeć nie chcę ,zresztą tak jak i ona .Karma jest wyśmienita i pachnąca zwłaszcza ta z rybą .Dostaje dla seniora i własnie ta rybną. Do tej pory nie chciała jeść żadnej ,patrzyła tylko za dotowanym jedzonkiem(utyła) , teraz to się zmieniło ,wcina Kingsmoor aż milo (schudła ) Opakowania 12 kg mają duże chrupki ,4 kg małe ,rybna natomiast nie dużo, ale jeszcze troszeczkę mniejsze.I co najważniejsze -qupki małe ,normalnej konsystencji ,strawione , nawet co drugi dzień .Sunia szczęśliwa i radosna . Opakowanie porządne z suwakiem aby karma nie wietrzała ,tracershy pisze:Może się ktoś wypowiedzieć na temat karmy Kingsmoor? Ktoś tu wyżej o niej pisał. Jestem teraz w Danii i wędrując po sklepach zoologicznych widzę, że ta karma jest tu bardzo popularna, bo właściwie jest w każdym sklepie. Na oficjalnej stronie przeczytałem, że jest to duńska firma i w skandynawii cieszy się dużą popularnością.
POLECAM .
Chciałeś(aś) zaistnieć ?! skoro nie masz nic do powiedzenia !Raf pisze:Nie ma to jak reklama od niezalogowanych gości
Ja zamówiłem właśnie karmę Kingsmoor. Szukałem czegoś co zastąpi nieszczęsnego, ale uwielbianego fitmina sof&juicy, no i te karmy wyglądają ciekawie. Poza tym w Danii są prawdziwym hitem. Byłem w kilku potężnych sklepach zoologicznych i kingsmoor zajmują w nich lwią część. Ale wiadomo to duńska marka W sumie skandynawii można spróbować zaufać. Zobaczymy co to za cudo.
Witam,
Wróciłam na forum z nowym pytaniem. Za kilka tygodni odbieramy naszego wyczekanego szczeniaka sznaucera olbrzyma. Obecnego psa ( 5 letniego beagla) karmię gotowanym jedzeniem plus suplementacja z forum, dodatkowo niewielkie ilości suchej karmy na smaczki czy sporadyczne posiłki ( teraz próbujemy Applaws). Nie wiem jednak jak ukierunkować się na szczeniaka dużej rasy szybko rosnącej. Ostatniego psa tej rasy odchowywałam 18 lat temu ale od tego czasu wiele się w żywieniu zmieniło. Psa odbierzemy w wieku 10 tygodni, u hodowcy podstawa to sucha karma ( hodowca jest również weterynarzem, więc zakładam, że Royal). Nie wiem czy ciągnąć dalej suchą, przestawiając tylko na bez zbożówkę, czy jednak gotować i mądrze suplementować. Nie mam doświadczenia z Barfem i nie chciałabym eksperymentować na małym, z beaglem podawanie surowizny sprawdziło się tylko przy samym mięsie, z kośćmi miał już problem.
Stąd 2 konkretne pytania, jaka sucha karma dla takiego malucha, czy koniecznie bez zboż i jaka. Myślałam krótko o Applaws Junior, bo beaglowi adult fajnie wchodzi, teraz wypływa Kingsmoor, ale z ich strony wynika, że jednak sporo w tej karmie jest węglowodanów i produkt właściwie jeszcze niesprawdzony. Jak wypada TOTW junior, miałam krótką przygodę z tą karmą, ale beaglowi nie podeszła i jeszcze załapałam się na akcję salmonella Długo byliśmy na Orijenie , ale tu znowu różne zdania, że nie dla młodych psów dużych ras, no i jeszcze ma w składzie rozmaryn
Proszę o jakąś podpowiedz, badz inna sugestię.
Druga ważna sprawa, to jak suplementować. Co pwinien dostawać olbrzym z dodatków, na pewno na stawy, to jakie preparaty są najlepsze itp.
Mam cztery tygodnie na opracowanie strategii zywienia
Dziękuję za wszelką pomoc
Wróciłam na forum z nowym pytaniem. Za kilka tygodni odbieramy naszego wyczekanego szczeniaka sznaucera olbrzyma. Obecnego psa ( 5 letniego beagla) karmię gotowanym jedzeniem plus suplementacja z forum, dodatkowo niewielkie ilości suchej karmy na smaczki czy sporadyczne posiłki ( teraz próbujemy Applaws). Nie wiem jednak jak ukierunkować się na szczeniaka dużej rasy szybko rosnącej. Ostatniego psa tej rasy odchowywałam 18 lat temu ale od tego czasu wiele się w żywieniu zmieniło. Psa odbierzemy w wieku 10 tygodni, u hodowcy podstawa to sucha karma ( hodowca jest również weterynarzem, więc zakładam, że Royal). Nie wiem czy ciągnąć dalej suchą, przestawiając tylko na bez zbożówkę, czy jednak gotować i mądrze suplementować. Nie mam doświadczenia z Barfem i nie chciałabym eksperymentować na małym, z beaglem podawanie surowizny sprawdziło się tylko przy samym mięsie, z kośćmi miał już problem.
Stąd 2 konkretne pytania, jaka sucha karma dla takiego malucha, czy koniecznie bez zboż i jaka. Myślałam krótko o Applaws Junior, bo beaglowi adult fajnie wchodzi, teraz wypływa Kingsmoor, ale z ich strony wynika, że jednak sporo w tej karmie jest węglowodanów i produkt właściwie jeszcze niesprawdzony. Jak wypada TOTW junior, miałam krótką przygodę z tą karmą, ale beaglowi nie podeszła i jeszcze załapałam się na akcję salmonella Długo byliśmy na Orijenie , ale tu znowu różne zdania, że nie dla młodych psów dużych ras, no i jeszcze ma w składzie rozmaryn
Proszę o jakąś podpowiedz, badz inna sugestię.
Druga ważna sprawa, to jak suplementować. Co pwinien dostawać olbrzym z dodatków, na pewno na stawy, to jakie preparaty są najlepsze itp.
Mam cztery tygodnie na opracowanie strategii zywienia
Dziękuję za wszelką pomoc