Psy ze schroniska
Mam propozycję,wiemy jaka jest sytuacja we wszystkich polskich schroniskach.Jeżeli by to było możliwe zespół Krakvet mógłby wybrać jedno schronisko w swojej okolicy(wszystkim nie możemy pomóc).My przy zakupach otrzymujemy zniżki,moglibyśmy je przekazać dla schroniska,oczywiście kto chce.W komentarzu można zaznaczyć zniżka dla schroniska.Może jednostkowo to nie dużo ale jakby się nazbierało od każdego to już by coś było.Napiszcie co o tym sądzicie,a zespół Krakvet niech odpowie czy te rozwiązanie nie skomplikuje im bardzo życia.To tylko propozycja,może ktoś coś dołoży Pozdrawiam
To ja polecam Harbutowice koło Krakowa (ok. 30 km) http://przytulisko.harbutowice.pointblue.com.pl. Schronisko prowadzone przez dwie siostry, które przygarniają porzucone psy i koty, leczą je, odkarmiają i szukają dla nich domów. To takie prawdziwe przytulisko, gdzie zwierzaki mogą czuć się bezpiecznie. Tam na prawdę żadna złotówka się nie zmarnuje. Chętnie sama przyłącze się do tej akcji.
-
- Kontakt:
Schronisk jeste wiele, ja gdybym mogl, pomagalbym kazdemu psu i kazdej instytucji, ale przeciez wiadomo, ze nie jest to mozliwe, bo to co moze przekazywac jedna osoba, to kropla w morzu potrzeb. Poza tym z czalym szacunkiem do ludzi prowadzacych schroniska, chce powiedziac, ze nie wiem tak naprawde jak bylyby spozytkowane w ten sposob przekazywane pieniadze. Skoro my, forumowicze krakvetowego forum jestesmy tutaj, mysle, ze mozemy obdarzyć zaufaniem krakvet i stworzyc taki fundusz nad ktorym kontrole bedzie miala firma Krakvet i moglaby z tych pieniedzy leczyc przypadki takie wlasnie schroniskowe czy szczegolne. To trudny temat, ale warto go dobrze przemyslec, bo ja nie chcialbym, zeby pieniadze ktore przekaze, byly zle wykorzystane. Krakvetowcom jestem w stanie zaufac. Nalezy tez zastanowic sie nad formalnym zalatwieniem tej sprawy, bo jestem pewien ze zaraz ktos mily z urzedu, zapyta co z podatkiem od darowizn. To takie moje przemyslenia na goraco, wiec dzielcie sie swoimi uwagami.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tylko, że są różne rodzaje schronisk, tzn. gminne, społeczne/prywatne pod patronatem jakichś fundacji oraz działalności gospodarcze, tzw. mordownie, gdzie psy znikają. I o ile gminne jakoś sobie radzą (choć zależy to od kierowników), a mordownie funkcjonuja wręcz fantastycznie, to te prywatne zazwyczaj przędą cienko - z bardzo prostej przyczyny- tam się próbuje ratować każdego psa i kota. Według mnie właśnie na takich schroniskach należy się skupić (wspomniane przeze mnie Harbutowice, Cichy Kąt w Tarnowskich Górach, Wieluń, psiaki uratowane przez panią Marzenę Krzętowską ze Starachowic, które aby ocalić ich życie zostały przewiezione do Rawy Mazowieckiej, Azyl pod psim aniołem w Falenicy, itd.), utrzymują się jedynie z darowizn i gwarantuje, ze żaden grosz się tam nie marnuje.andrzejeq43 pisze:Schronisk jeste wiele
Nie ty jeden robisz zakupy w Krakvecie, a dodatkowo zawsze można ogłosić na psich forach, że w Krakvecie można zrobić tanie zakupy dla psiaka i do tego jeszcze przeznaczyć coś na schronisko.to co moze przekazywac jedna osoba, to kropla w morzu potrzeb.
Przytuliska (tzn. społeczne schroniska) rozliczają się dokładnie ze wszytskiego, bo tylko na tej podstawie mogą funkcjonować.Poza tym z czalym szacunkiem do ludzi prowadzacych schroniska, chce powiedziac, ze nie wiem tak naprawde jak bylyby spozytkowane w ten sposob przekazywane pieniadze.
Szkoda, że nie potrafisz zaufać też ludziom, którzy poświęcili swoje życie i czas na ratowanie zwierząt i szukanie im domów.Krakvetowcom jestem w stanie zaufac.
dzisiaj w Krakvecie podjęliśmy bardzo ważne rozmowy na ten temat gdyż sami widzimy jak te schroniska działają. Widzimy też marnotrawstwo pieniędzy niekrórych z nich, ale szczegóły nasz admin napisze jutro. Są to przemyślane działania i bardzo skrupulatnie zabiezpieczające przed przejadaniem waszych i naszych pieniędzy ( bo też dorzucimy się do tej akcji). Jeśli przyniesie zamierzone działania tych instytucji to myślę, że stworzymy centrum pomocy dla ziwrząt w schroniskach. Ale poczekajcie na razie na wstępne szczegóły.
-
- Kontakt:
Mefi to przykre co napisala(e)s i jak zostaly uzyte cytaty, bo sa to cytaty TAK WYRWANE Z KONTEKSTU, ze ostatni zaparl mi dech.
TERAZ ZAMIESZCZE DLA PRZYKLADU INNY TEKST Z KTOREGO MOZNA ZACZERPNAC TAKIE SAME CYTATY A TY OCEN CZY TEKST Z KTOREGO MNIE CYTUJESZ JEST CHOC PODOBNY DO TEGO KTORY JEST POD SPODEM. ZASTANOW SIE ZANIM COS POWIESZ. KAZDY CYTAT INNYM KOLOREM.
---------------------------------------------------------------
Schronisk jest wiele, wiec nie wiem czy jest sens ktoremus pomagac a wszystkie instytucje w Polsce to wylegarnia zlodziei. Nie przekaze na nie ani zlotowki bo to nie ma sensu i nikomu nie pomoze, to kropla w morzu potrzeb i nie bede nabijal kabzy prywatnym cwaniakom. Poza tym z czalym szacunkiem do ludzi prowadzacych schroniska, chce powiedziac, ze nie wiem tak naprawde jak bylyby spozytkowane w ten sposob przekazywane pieniadze, bo wiekszosc ludzi to kretacze i zlodzieje. Krakvetowcom jestem w stanie zaufac, bo mam ciocie w urzedzie skarbowym i ona rozliczy im kazda zlotowke.
Pozdrawiam.
Pierwsza z powyzszych wypowiedzi, milosnika zwierzat - druga, nieopisanego kretyna!!!
--------------------------------------------------------------
Nie znam wszystkich ludzi na swiecie, moze schronisko o ktorym piszesz jest jedynym w swoim rodzaju na swiecie, i jesli krakvetowcy zadecyduja ze im wlasnie trzeba pomoc z naszych darowizn to tak bedzie, jesli przydzie pani z psem z chora noga i wylecza go z tych funduszy...tez super...na przyszlosc gdy zamierasz mnie cytowac to rob to z glowa prosze.
Pozdrawiam.
TERAZ ZAMIESZCZE DLA PRZYKLADU INNY TEKST Z KTOREGO MOZNA ZACZERPNAC TAKIE SAME CYTATY A TY OCEN CZY TEKST Z KTOREGO MNIE CYTUJESZ JEST CHOC PODOBNY DO TEGO KTORY JEST POD SPODEM. ZASTANOW SIE ZANIM COS POWIESZ. KAZDY CYTAT INNYM KOLOREM.
Schronisk jest wiele, wiec nie wiem czy jest sens ktoremus pomagac a wszystkie instytucje w Polsce to wylegarnia zlodziei. Nie przekaze na nie ani zlotowki bo to nie ma sensu i nikomu nie pomoze, to kropla w morzu potrzeb i nie bede nabijal kabzy prywatnym cwaniakom. Poza tym z czalym szacunkiem do ludzi prowadzacych schroniska, chce powiedziac, ze nie wiem tak naprawde jak bylyby spozytkowane w ten sposob przekazywane pieniadze, bo wiekszosc ludzi to kretacze i zlodzieje. Krakvetowcom jestem w stanie zaufac, bo mam ciocie w urzedzie skarbowym i ona rozliczy im kazda zlotowke.
Pozdrawiam.
Pierwsza z powyzszych wypowiedzi, milosnika zwierzat - druga, nieopisanego kretyna!!!
--------------------------------------------------------------
Nie znam wszystkich ludzi na swiecie, moze schronisko o ktorym piszesz jest jedynym w swoim rodzaju na swiecie, i jesli krakvetowcy zadecyduja ze im wlasnie trzeba pomoc z naszych darowizn to tak bedzie, jesli przydzie pani z psem z chora noga i wylecza go z tych funduszy...tez super...na przyszlosc gdy zamierasz mnie cytowac to rob to z glowa prosze.
Pozdrawiam.
A ja tylko chciałem pomóc ,a tu taka dyskusja.Dlatego napisałem aby Krakvet wybrał sposób pomocy,są na miejscu,są fachowcami i zależy im na zwierzakach,Pozdrawiam
Tylko chyba nie zauważyłeś, że Twój tekst jest powyżej mojego postu, więc generalnie nikt nie miałby problemu z przeczytanie całości Twojej wypowiedzi. Cytaty były po to, żeby można się było zorientować do czego odnoszą się moje odpowiedzi. Właśnie do tego stosuje się opcje cytat. Gdybym zacytowała Cię na innym forum, to może mógłbyś się czepiać, ale nie jeśli post wyżej jest Twoja wypowiedzi i każdy może się do niej odnieść.
-
- Kontakt:
Mefi, ja się nie czepiam, już dobrze tak...ok? Zarówno Ty jak i ja, chcemy żeby było jak najlepiej dla zwierzaków i to powinno nas zbliżać a nie oddalać. A co do Ciebie Boguś, to nie wiń siebie, bo temat potrzebny bardzo i słusznie że go rzuciłeś...Dzieki
Witam,
Nasza propozycja jest nastepujaca:
Kazdego dnia 1 miesiaca bedzie pojawial sie post w dziale sklepu, w ktorym Forumowicze beda wpisywali propozycje schronisk ktore otrzymaja dofinansowanie. 15 dnia kazdego miesiaca bede robil z tych propozycji ankiete, gdzie Forumowicze beda glosowali na schronisko dla zwierzat ktore w danym miesiacu zapomoge otrzyma.
Skad i w jaki sposob beda schroniska dofinansowane? Sklep internetowy Krakvet przeznacza minimum 3% swojego zysku na dofinansowanie schronisk (kwota bedzie uzalezniona od dochodu sklepu)!
Pozostala czesc dofinansowania beda stanowily kwoty rabatow, ktorych Klienci sie zrzekna na rzecz schroniska (wowczas w komentarzu prosze pisac "rabat przeznaczam na schronisko").
Kolejna rzecz to sposob dofinansowania. Otoz nie bedziemy przekazywali schroniskom gotowki - powodem jest, zreszta juz poruszanym problem w tym temacie, obawa aby zasilek zostal w nalezyty sposob wykorzystany.
Bedziemy przekazywali schroniskom kupon na kwote jaka sie uzbiera (suma minimum 3% zysku sklepu internetowego Krakvet oraz oddanych rabatow Klientow). Schroniska beda mogly kupon wykorzystac w naszym sklepie lub lecznicy (kupujac karmy, kosmetyki, leki lub cokolwiek innego), lub korzystajac z uslug weterynaryjnych na kwote kuponu. Ale tutaj uwaga!!!!! Schroniska nie beda robily zakupow na podstawie kuponu za ceny detaliczne - beda to ceny duzo nizsze, ustalone indywidualnie ze schroniskami!!!! Ceny uslug rowniez beda ustalane indywidualnie - beda duzo nizsze niz ceny uslug swiadczone indywidualnym Klientom!!
Post w dziale "sklep" naszego forum jest juz gotowy i czeka na propozycje
Ciekaw jestem Waszej opini na temat naszego rozwiazania
Pozdrawiam,
Marek Batko
Nasza propozycja jest nastepujaca:
Kazdego dnia 1 miesiaca bedzie pojawial sie post w dziale sklepu, w ktorym Forumowicze beda wpisywali propozycje schronisk ktore otrzymaja dofinansowanie. 15 dnia kazdego miesiaca bede robil z tych propozycji ankiete, gdzie Forumowicze beda glosowali na schronisko dla zwierzat ktore w danym miesiacu zapomoge otrzyma.
Skad i w jaki sposob beda schroniska dofinansowane? Sklep internetowy Krakvet przeznacza minimum 3% swojego zysku na dofinansowanie schronisk (kwota bedzie uzalezniona od dochodu sklepu)!
Pozostala czesc dofinansowania beda stanowily kwoty rabatow, ktorych Klienci sie zrzekna na rzecz schroniska (wowczas w komentarzu prosze pisac "rabat przeznaczam na schronisko").
Kolejna rzecz to sposob dofinansowania. Otoz nie bedziemy przekazywali schroniskom gotowki - powodem jest, zreszta juz poruszanym problem w tym temacie, obawa aby zasilek zostal w nalezyty sposob wykorzystany.
Bedziemy przekazywali schroniskom kupon na kwote jaka sie uzbiera (suma minimum 3% zysku sklepu internetowego Krakvet oraz oddanych rabatow Klientow). Schroniska beda mogly kupon wykorzystac w naszym sklepie lub lecznicy (kupujac karmy, kosmetyki, leki lub cokolwiek innego), lub korzystajac z uslug weterynaryjnych na kwote kuponu. Ale tutaj uwaga!!!!! Schroniska nie beda robily zakupow na podstawie kuponu za ceny detaliczne - beda to ceny duzo nizsze, ustalone indywidualnie ze schroniskami!!!! Ceny uslug rowniez beda ustalane indywidualnie - beda duzo nizsze niz ceny uslug swiadczone indywidualnym Klientom!!
Post w dziale "sklep" naszego forum jest juz gotowy i czeka na propozycje
Ciekaw jestem Waszej opini na temat naszego rozwiazania
Pozdrawiam,
Marek Batko
Ostatnio zmieniony 02 września 2005, 22:13 przez Marek, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Kontakt:
Dla mnie bomba. Dziekuję, że chcecie w tym uczestniczyć. Cieszę się bardzo z Waszego pomysłu, w zasadzie z rozwiązania jakie zaproponowaliście dla pomysłu Bogusia. Wielkie brawa Boguś. Fajnie byloby, poszerzać tą akcję o nowe pomysły. Myślmy...
szczerze wam powiem to musimy powoli z tym ruszyć a wszystko wyjdzie w praniu. Te wersje pomocy będą się na pewno jeszcze zmieniały itp itd ważne aby wszyscy z tego byli zadowoleni a zwłaszcza czworonogi.
-
- Informacje
-