Witam serdecznie.Mam na imię Monika i mam 12 miesięczną sunię sznaucera czarnego mini.Dziś po południu zauważyłam,że Arika liże sobie przednią łapkę...Zaczęłam ją oglądać i okazało się,że jej chodzi o dodatkowy pazur(ten piąty).Otóż przy nasadzie zauważyłam,że jest tak jakby pęknięty i rozdwojony.CZy jest na to jakaś rada,czy jedynym wyjściem jest wizyta u lekarza?Jak nic się nie zmieni,to wybieramy się na konsultację,bo w niewielkim stopniu,a jednak mnie to zaniepokoiło.Widać,że troszkę ją to boli,bo nie daje sobie koło pazura ruszać....Czy to może być coś poważnego??
Właśnie wróciłam od P.dr.Orła i muszę powiedzieć,że jestem BARDZO mile zaskoczona...OKazało się,że Arika ma złamanego pazurka,przez co lała jej się krewka i cały czas lizała...P.dr.wziął szczypczyki i sunia zdąrzyła "zamiałczeć" i było po wszystkim!!Nie zdąrzyła nawet łapki cofnąć,a nie było śladu po pazurku!!Drugiego też się przycięło i jestem szczęśliwa,że jest już OK!!Za to cena "zabiegu"była powalająca.......0zł.......
Dziękuję bardzo za szybką i fachową pomoc mojemu psiakowi!!
Mam tylko pytanie czy ten pazur został wyrwany,czy ucięty,bo zauważyłam,że jeszcze jakieś pozostałości tam są.Czy czymś suni tą "rankę" zalać?
Psi pazur
PAZUR ZOSTAŁ USUNIETY W MIEJSCU ZŁAMANIA odrośnie nowy, aby usunąć całkowicie pazura trzeba byłoby ją znieczulić, rany po tym proszę nie ruszać za 2-3 dni tworzywo pazurka bedzie dużo mniej wrazliwe na dotknięcia niz teraz. Przez to,że to tworzywo jest bardzo tkliwe unikac dotyania kikuta tego pazura. J.Orzeł
Świetnie!!Jeszcze raz dziękuję za fachową pomoc!Teraz już wiem wszystko i cieszę się,że po strachu,bo myślałam,że to coś poważniejszego!
Tak myszko,to ja.Cieszę się,że znalazłam to forum,bo fachowo wielu rzeczy można się dowiedzieć .Byłam troszkę Ariką zaniepokojona,ale już jest OK!Sama wiesz,że z psem to jak z dzieckiem....Najmniejszy problem,a gryzie
Witajcie. Mam na imię Basia i jestem włascicielką 4 miesięcznego sznaucerka miniaturki czarno srebrnego Boryska. Mam nadzieję, że to forum pomoże nieraz w rozwianiu watpliwości dotyczących pielegnacji i zdrowia mojego pieska Meggy dziękuję za informację o tym forum
Pozdrawiam tez Martusię, która jak widzę też się tu gdzieś kręci
Pozdrawiam tez Martusię, która jak widzę też się tu gdzieś kręci
- Marta&Reks&Dzik
- Kontakt:
To moze ja też się przedstawię Nazywam się Marta i mam sznaucerka miniaturowego pis Reksia Oblężenie sznaucerków Forum jest naprawdę swietną sprawą, mam nadzieję ze spelni rolę wirtualnego weta na 6
Witajcie
Jak wszyscy to wszyscy
Nazywam się Asia i mam kochaną Sznucerkę Olbrzymkę Doris, które ma 8 lat Myśle, że na tym forum dowiem się wiele ciekawych rzeczy dzięki, którym Doris będzie zdrowsza i szczęśliwsza
To zbiór sznauceromaniaków się tu zrobił Super !!
Meggy dzięki za poinformowanie
Jak wszyscy to wszyscy
Nazywam się Asia i mam kochaną Sznucerkę Olbrzymkę Doris, które ma 8 lat Myśle, że na tym forum dowiem się wiele ciekawych rzeczy dzięki, którym Doris będzie zdrowsza i szczęśliwsza
To zbiór sznauceromaniaków się tu zrobił Super !!
Meggy dzięki za poinformowanie
sznaucerki suą super , ale wszystkie zierzaki są też super
- Marta&Reks&Dzik
- Kontakt:
No pewnie że wszystkie są super A Ty Jarku masz jakieś zwierzaki??
Chciałam się dowiedzieć czy w przyszłości bedzie możliwość umieszczenia emblematu??
Chciałam się dowiedzieć czy w przyszłości bedzie możliwość umieszczenia emblematu??
witam,
Ja jestem tutaj od czuwania nad forum od strony informatycznej - opiekuje sie serwerkiem na ktorym forum stoi itp. wiec pytania/propozycje techniczne prosze kierować do mnie (najlepiej w dziale sklepowym)
Jesli chodzi o emblematy - włączone
pozdrawiam,
marek
Ja jestem tutaj od czuwania nad forum od strony informatycznej - opiekuje sie serwerkiem na ktorym forum stoi itp. wiec pytania/propozycje techniczne prosze kierować do mnie (najlepiej w dziale sklepowym)
Jesli chodzi o emblematy - włączone
pozdrawiam,
marek
Witam!!
Cześć dziewczyny!!
Na imie ma Ewa i mam 2-letniego sznaucerka miniaturowego p&s.
Fajnie,że powstało takie forum, gdzie bedzie mozna pisac o problemach zdrowotnych naszych piesków (oby ich bylo jak najmniej!!)
Pozdrawiam.
Cześć dziewczyny!!
Na imie ma Ewa i mam 2-letniego sznaucerka miniaturowego p&s.
Fajnie,że powstało takie forum, gdzie bedzie mozna pisac o problemach zdrowotnych naszych piesków (oby ich bylo jak najmniej!!)
Pozdrawiam.
odpowiadam na pytanie Marty: mam i to nawet bardzo dużozwierzaków nikt mnie nie pobije ponad 1500 zwierzaków codziennie sie nimi zajmuje to są pucki, saby , reksie, itd. Do rana brakłoby mi czasu aby wymieniać.
- Marta&Reks&Dzik
- Kontakt:
To rzeczywiście sporo tych zwierzaków A takie prywatne też masz??
Martusiu!Jarek to P.dr. u którego w poniedziałek byłam z Ariką i nawet nie wiedziała kiedy,a już było po "operacji"
Dziękuję jeszcze raz!!
Dziękuję jeszcze raz!!